Friss hírek

Russell szerint a Mercedes most már tényleg megoldotta az idei problémáit

Sokat küzdött a körülményesen viselkedő 2022-es Forma-1-es autójával a Mercedes, de George Russell szerint a mérnököknek végre sikerült minden problémára megoldást találniuk.

Delfinezés, túl nagy légellenállás, kiszámíthatatlan teljesítmény – csak néhány példa azok közül a problémák közül, amivel a Mercedes F1-es csapatának idén szembe kellett néznie. A konstruktőri címvédő istálló egy radikális formatervű autóval állt rajthoz az idei szezonban, ami alaposan megizzasztotta mind a pilótákat, mind a mérnököket. Az szezonzáró előtti utolsó fejlesztési csomagjukat az Amerikai Nagydíjon tervezik bevetni, miközben George Russell szerint folyamatosan a történtek megértésén fáradoznak.

„Adatközpontúságról van szó. Sokat elemezzük az eredményes és az eredménytelen versenyeinket, hogy megértsük, mi miért történt. Úgy gondolom, mostanra egésze egyértelművé vált, a magas és alacsony leszorítóerős pályákon miért hullámzott ennyire a teljesítményünk. Azt hiszem, erre a nyári szüneti utáni tripla hétvégén sikerült rájönnünk” – magyarázta Russell, aki nem szeretné elárulni, milyen felfedezéseket tett a csapat.

Hirdetés
 

„Nem mennék bele a részletekbe, mivel nagyon keményen dolgoztunk rajta, és remélhetőleg kedvezően fog hatni a következő szezonunkra. Nem akarok olyat mondani, ami segítheti az ellenfeleinket. Idén többször kijelentettem már, hogy jó úton haladunk, de több alkalommal váratlan probléma hátráltatott minket.”

A Mercedes tagjai a szezon során többször kijelentették már, hogy végre „megoldották” az autójukat, de eddig folyton váratlan negatív fordulatokkal szembesültek. Russell szerint ennek most már vége.

„Szerintem most már túl vagyunk elég versenyen és körülményen, így nem hiszem, hogy újabb váratlan fordulat vár ránk. Volt már dolgunk delfinezéssel, a padlólemez leérése miatti sérülésekkel, a hasmagasság problémájával – annyi mindennel szembenéztünk, de most már hisszük, hogy jó úton haladunk” – bizakodott a fiatal brit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell szerint a Mercedes most már tényleg megoldotta az idei problémáit
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!