Russell szerint a Red Bull altat, Horner állítja, ez nem igaz - F1VILÁG.HU

Russell szerint a Red Bull altat, Horner állítja, ez nem igaz

Jóformán csak nevetni tudott George Russell legutóbbi nyilatkozatán a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

A Mercedes versenyzője még Ausztráliában nyilatkozta azt, véleménye szerint a Red Bull – hiába nyerte meg a szezon első három versenyét – egyelőre még rejtegeti valós teljesítményét, és teszi mindezt azért, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ne próbáljon meg valamilyen úton-módon akadályt gördíteni az istálló elé.

„Biztos, hogy visszafogják magukat” – mondta a brit pilóta a BBC Chequered Flag című podcastjében. „Majdhogynem zavarba jönnek attól, hogy megmutassák teljes potenciáljukat, mert minél gyorsabbnak tűnnek, a sport annál inkább megpróbálja őket visszafogni valahogy.”

 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont finoman visszautasította a brit pilóta állításait, rámutatva arra, hogy a Mercedes 2014 és 2021 között egyetlen kivétellel minden világbajnoki címet bezsebelt.

„Ez igazán nagylelkű tőle! Az ő csapatának nagyon is jól kellene ismernie az efféle előnyöket!” – magyarázta a szakember. „Mindig van egyfajta menedzselés a versenyeken. Mivel ez egy egykiállásos futam volt, és nagyon korán megtörtént az az egyetlen kerékcsere, természetesen folyt a gumikezelés.”

„De Checo esetében is látni lehetett, hogy nem csak autókázott. Nem csak vitorlázott a pályán, és visszatartott koronként 7 tizedet, mert nem akarta megmutatni. A mezőny itt kétségkívül egy kicsit szorosabb volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!