Russell szerint a Red Bull altat, Horner állítja, ez nem igaz - F1VILÁG.HU

Russell szerint a Red Bull altat, Horner állítja, ez nem igaz

HIRDETÉS
Jóformán csak nevetni tudott George Russell legutóbbi nyilatkozatán a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 03: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner attends the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 03, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Mercedes versenyzője még Ausztráliában nyilatkozta azt, véleménye szerint a Red Bull – hiába nyerte meg a szezon első három versenyét – egyelőre még rejtegeti valós teljesítményét, és teszi mindezt azért, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ne próbáljon meg valamilyen úton-módon akadályt gördíteni az istálló elé.

„Biztos, hogy visszafogják magukat” – mondta a brit pilóta a BBC Chequered Flag című podcastjében. „Majdhogynem zavarba jönnek attól, hogy megmutassák teljes potenciáljukat, mert minél gyorsabbnak tűnnek, a sport annál inkább megpróbálja őket visszafogni valahogy.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont finoman visszautasította a brit pilóta állításait, rámutatva arra, hogy a Mercedes 2014 és 2021 között egyetlen kivétellel minden világbajnoki címet bezsebelt.

„Ez igazán nagylelkű tőle! Az ő csapatának nagyon is jól kellene ismernie az efféle előnyöket!” – magyarázta a szakember. „Mindig van egyfajta menedzselés a versenyeken. Mivel ez egy egykiállásos futam volt, és nagyon korán megtörtént az az egyetlen kerékcsere, természetesen folyt a gumikezelés.”

„De Checo esetében is látni lehetett, hogy nem csak autókázott. Nem csak vitorlázott a pályán, és visszatartott koronként 7 tizedet, mert nem akarta megmutatni. A mezőny itt kétségkívül egy kicsit szorosabb volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!