Russell szerint a Red Bull és a Ferrari szintjén teljesíthet a Mercedes Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Russell szerint a Red Bull és a Ferrari szintjén teljesíthet a Mercedes Silverstone-ban

A Mercedes ifjú versenyzője, George Russell arra számít, a tempó tekintetében képesek lesznek a Red Bull és a Ferrari szintjén teljesíteni a hétvégi Brit Nagydíjon.
George Russell, Mercedes

A német istálló több újítással készül a silverstone-i hétvégére, Russell szerint azonban nemcsak ez, hanem a brit pálya karakterisztikája is a malmukra hajthatja a vizet. A fiatal pilóta reméli, jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint az elmúlt időszakban.

„Azt gondolom, ha az elmúlt három versenyt vesszük alapul, azok meglehetősen hasonlóak voltak a lassú kanyarok, illetve a meglehetősen hepehupás utcai jellegű pályák szempontjából” – mondta a brit pilóta. „Szóval szerintem ez a tempós silverstone-i pálya, a simább felület határozottan jobban fekszik majd nekünk, mint a korábbi három helyszín.”

„De persze nincs garancia, mert ahogy korábban is mondtam, minden versenyen másféle problémákkal szembesülünk. De bízunk abban, hogy versenyképesebbek leszünk ezen a hétvégén – és nemcsak a fejlesztések, hanem a pálya természete miatt is.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes milyen teljesítményre lehet képes a Red Bullhoz, vagy a Ferrarihoz mérten, Russell így felelt: „Szerintem talán hozni tudjuk a tempójukat. Azt nem tudom elképzelni, hogy előttük legyünk.

„Főleg szombaton, amikor is határozottan előnyben vannak az időmérőn. Szerintem mi vagyunk az egyetlen csapat, akik közelebb tudtunk kerülni az élmezőnyhöz vasárnaponként, és nem nőtt a hátrányunk. Általában ezek a különbségek megnőnek a versenyen. És úgy gondolom, ez nagyon ígéretes számunkra. Mivel csak a leszorítóerő hiányzik jelenleg. Viszont alapvetően egy jó versenyautónk van. És ezt egyértelműen megmutatja az, hogy közelebb tudtunk kerülni.”

„Érdekes lesz. Nyilván ez az első alkalom, hogy az autókat úgy istenigazából kipróbáljuk a tempós kanyarokban, főleg az elmúlt időszakot tekintve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!