Russell szerint elérhető a dobogó Bahreinben - F1VILÁG.HU

Russell szerint elérhető a dobogó Bahreinben

HIRDETÉS
Szeretne a dobogóért harcolni a vasárnapi Bahreini Nagydíjon a Mercedes ifjú versenyzője, George Russell. A brit ugyan csak a 6. helyről rajtolhat a versenyen, mégis azt mondja, elégedettek lehetnek.
2023 Bahrain Grand Prix, Saturday - LAT Images George Russell

Az ezüstnyilak számára döcögősen indult az idénynyitó hétvége pénteken, Russell azonban azt mondja, sikerült jelentős előrelépéseket tenniük szombatra, még ha a Red Bullokkal és a Ferrarikkal nem is tudtak harcolni az időmérőn.

„A pénteki edzések után nagyot léptünk előre, szóval elismerés az összes mérnöknek, aki éjszaka azon dolgozott a gyárban, hogy sokkal jobb tempót találjunk. Hogy őszinte legyek, a tesztek után és a versenyhétvége előtt ilyen eredményre számítottunk” – fogalmazott a brit pilóta. „Nyilván nem olyan rendkívül pozitív a helyzet, de el kell fogadnunk annak a pozitívumait, hogy sikerült sokat javulni egy éjszaka alatt, és ez talán jó irányba terel bennünket a jövőben.”

A szabadedzésen látottak alapján a Mercedes igencsak erős lehet a versenytempót tekintve – feltéve, ha meg tudja tartani előnyét a gumikopás tekintetében a Ferrarival és az Aston Martinnal szemben. Valószínűleg ezért érzi úgy Russell, hogy esélyük lehet a dobogóra, legalábbis annak legalsó fokára a mai versenyen.

„Azt gondolom, pénteken nem volt olyan nagy különbség a versenytempót tekintve a Ferrarihoz képest, de ha azt nézzük, hogy az alapteljesítményünk elég gyengének tűnt, talán jobb formában leszünk.”

„Fernando [Alonso] egy kicsit kérdőjel. Szerintem a két Red Bull el fog majd tűnni elöl, szóval a harmadik helyért harcolhatunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!