Russell szerint elkerülhetetlen volt a rajt utáni ütközés - F1VILÁG.HU

Russell szerint elkerülhetetlen volt a rajt utáni ütközés

George Russell a Forma-1-es Amerikai Nagydíj első kanyarjában ütközött a pole-pozícióból rajtoló Carlos Sainz autójának. Ötmásodperces büntetést kapott, de érzése szerint nem tudta volna elkerülni az ellenfelét.

 Alig néhány másodperccel az 56 körös Amerikai Nagydíj rajtja után zűrzavar alakult ki a Forma-1 élmezőnyében, ami Carlos Sainz kiesését és George Russell időbüntetését eredményezte. Sainz a pole-pozícióból rosszul kapta el a rajtot, így kiszorult Max Verstappen külső oldalára. Az egyes kanyarban megpróbált átvágni az ellenfele másik oldalára, ám addigra mellé ért a negyedik helyről induló Russell, aki oldalról eltalálta és kiforgatta a Ferrarit. A helyzetet értékelve Russell úgy érzi, nem tudott volna mit tenni, ám azt elismerte, hogy az ilyen szituációkat jól kellene kezelnie egy versenyzőnek.

„Amikor az egyes kanyarban megláttam, hogy Max külső oldalára került, arra számítottam, hogy megpróbál ott maradni. Mire felismertem, hogy megpróbál átvágni a másik oldalra, már elköteleztem magam a féktávon, így az ütközés elkerülhetetlen volt. Ha Max külső oldalán maradt volna, akkor biztosan nem történik semmi, hiszen én nem velük, hanem Lewisszal harcoltam. Nem tudtam mit tenni, mindenesetre egy pilótának fel kell készülnie az ilyen eshetőségekre” – ismerte el a brit.

Russell közel 45 másodperces hátrányban az ötödik helyen ért célba, miközben csapattársa, Lewis Hamilton ötmásodperces hátránnyal szerzett második helyezést. Russell szerint ez volt az idei szezonja leggyengébb futama.

„Nem tudunk nagyobb sérülésről, de valószínűleg ez volt az idei legrosszabb vasárnapom. Tempó szempontjából sehol sem voltam, ezért abban bízok, hogy az autó átvizsgálása során még találunk olyan sérülést, amivel nem számoltunk. Az egyensúlya egy körön és egy etapon belül is hullámzott. Furcsa, hogy a középső etapom egészen versenyképes volt, amikor Checo [Perez] és Charles [Leclerc] mögött autóztam. Egyébként sehol sem voltam” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!