Russell szerint idén is jó lesz a kapcsolata Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

Russell szerint idén is jó lesz a kapcsolata Hamiltonnal

HIRDETÉS
Bár a Mercedes két Forma-1-es pilótája között ebben az évben kiéleződhet a küzdelem, George Russell szerint a nehéz 2022-es szezon összekovácsolta kettejüket, így nagy baj nem lehet.
Mercedes-AMG F1 W13 E Performance Launch - Steve Etherington George Russell Lewis Hamilton

Második közös szezonjára készül a Mercedesnél Lewis Hamilton és George Russell, miután a német csapat 2021 végén úgy döntött, szélnek ereszti a hétszeres világbajnok korábbi csapattársát, Valtteri Bottast. Bár Hamilton Bottasszal szerette volna folytatni, a tavalyi felállása szemmel láthatóan bevált a Mercedesnek, hiszen az év eleji küzdelmeikben a két pilóta összefogott, és közös erővel segítette talpra a technikai gondokkal küzdő csapatot.

A közös nehézségek tehát jót tettek a két brit kapcsolatának, az új szezon azonban új kihívásokat tartogathat számukra. A Mercedes idei autója minden bizonnyal eredményesebb lesz a tavalyinál, így a két pilóta versenyhétvégékhez való hozzáállása is elkerülhetetlenül megváltozik. Russell szerint azonban van annyira jó a viszonyuk, hogy a nagyobb hangsúlyt kapó egyéni eredmények miatt az ne tudjon megromlani.

„Amikor az első helyekért harcolunk, akkor valamilyen szinten megváltozik a dinamika, de ez természetes. A helyzet azonban az, hogy karrierünk más-más pontjánál járunk, így kicsit olyan érzés, mintha egy csapatban játszanánk. Nagyon büszkék leszünk, ha a következő szezon során az autó képes lesz futamgyőzelmeket szerezni, hiszen mindketten hozzájárultunk ahhoz, hogy a csapat ezt elérje. Aztán mindenki megy a maga dolgára. Konfliktusra azonban semmi ok, jó a kapcsolatunk.”

„Tisztelnünk kell a másikat. Ennek fontosságát az egész csapat felismerte. Ha megromlana a kapcsolatunk, az az egész csapatra hatással lenne, és rajtunk is lecsapódna. Szerintem építhetünk az eddigiekre, így idővel még közelebb kerülhetünk egymáshoz” – magyarázta a 24 éves brit.

A 2022-es szezon első felében egyértelműen Russell bánt jobban a Mercedes nehezen kezelhető autójával, így rendre előkelőbb helyeken zárta a futamokat. Míg ő már az elejétől jobban érezte magát, addig Hamilton extrém beállításokkal próbálta megtalálni az összhangot a W13-assal. A Mercedes szerint a pozitív kezdetben Russell segítségére volt a Williamsnél eltöltött küzdelmes három szezon.

„Minden egyes pályára több kísérleti alkatrészt vittünk” – tekintett vissza a tavalyi szezon elejére Russell. „Ezek a főbb fejlesztendő elemek voltak, amiket hétről hétre cserélgettünk köztem és Lewis között. Az elején Lewis drasztikusabb beállításokkal próbálkozott, de ez pusztán azért volt így, mert én jobban éreztem magam az autóban” – emlegette fel a küzdelmeiket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!