Russell szerint katasztrófa lehet az első néhány kör Las Vegasban - F1VILÁG.HU

Russell szerint katasztrófa lehet az első néhány kör Las Vegasban

A hideg idő és az alacsony tapadás miatt szörnyen nehéz első köröket jósol a holnapi Forma-1-es futamra a harmadik helyről rajtoló George Russell.

Saját bevallása szerint váratlanul jó eredményt sikerült elérnie a Mercedesnek a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj időmérő edzésén, ahol George Russell a negyedik pozíciót szerezte meg, amiből holnapra egy harmadik rajthely lesz Carlos Sainz büntetését követően. Russell örül az elért eredménynek, de szerinte a futam végeredményére a rajtsorrendnek kevés hatása lesz.

„Az eredménnyel elégedett vagyok. Nem számítottunk arra, hogy ezen a pályán ennyire versenyképesek leszünk, de magabiztosnak érzem magam az autóban. Ez meglepőnek tűnhet, de nem igazán foglalkoztam azzal, hányadik helyen végzek, csak legyek benne az első tízben. Minden csapatnál jelentős mértékű szemcsésedést láttunk az abroncsokon, így ez egy jelentős ismeretlen lesz a futam során.”

„Ha el tudjuk érni azt, hogy ne szemcsésedjenek az abroncsaink, akkor az egykiállásos stratégia működhet. De amint gond van a gumikkal, lehet menni a bokszba. Nem hiszem, hogy 12 körnél többet tudtunk volna menni, mielőtt megjelent a szemcsésedés, szóval óriási kihívás elé nézünk.”

Hogy milyen módszerrel növelhető versenytávon az abroncsok élettartama, arra Russell az alábbi választ adta.

„Mehetünk lassabban, de akkor meg fognak minket támadni. Vannak információink azzal kapcsolatban, mely kanyarokban kell óvatosabbnak lennünk. Én viszont azt tapasztaltam, hogy az egyik etapom során az első, egy másik etapom során pedig a hátsó abroncsok szemcsésedtek. Ráadásul pengeélen táncolunk” – magyarázta a brit pilóta, aki szerint csak a pole-pozícióból induló Ferrari nem szenved a jelenségtől.

„Ők a saját ligájukban versenyeznek. Egyáltalán nem szemcsésedtek, és nagy üzemanyag-terhelés mellett szupergyorsak voltak. Holnap azonban sokat változhat az aszfalt állapota. Az első etap során még jelentős lehet a szemcsésedés, de a második-harmadikra eltűnhet, mivel másodperceket gyorsulhat a pálya. Mivel nincsenek betétfutamok, így az első öt kör valószínűleg katasztrofális lesz” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!