Russell szerint kellett a Mercedesnek az abu dhabi pofon - F1VILÁG.HU

Russell szerint kellett a Mercedesnek az abu dhabi pofon

George Russell szerint hosszú távon jót tesz a Mercedesnek, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon arcul csapta a csapatot a valóság. A brit versenyző tudja, rengeteg munka vár még rájuk, hogy harcolni tudjanak a világbajnoki címért.

Russell idén lehetőségeihez mérten remek munkát végzett a Mercedesnél, a problémás autóval 8 alkalommal végzett dobogós pozícióban, a Brazil Nagydíjon pedig első győzelmét is megszerezte. Az interlagosi remeklés után azonban az ezüstnyilak sokat küszködtek a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon, Russell pedig azt mondja, a szezonzárón nyújtott teljesítményük is azt mutatja, nagyon sokat kell még dolgozniuk azért, hogy az élcsapatok szintjére kerüljenek.

„Azt gondolom, egyfajta valóságellenőrzés ez számunkra. És nagyon is szükséges, mert legalább felismerjük, hogy rengeteg a tennivalónk még, ha a következő idényben harcolni szeretnénk a Red Bull-lal” – mondta a fiatal pilóta.

„Világos, hogy egy rengeteg potenciállal rendelkező autónk van, de sajnos a teljesítményablak túl szűkös. És egyszerűen túl nagy az a teljesítményingadozás, amit látunk Budapest, Brazília, Mexikó, Szingapúr, illetve Abu Dhabi, Monza és Spa között.”

A Mercedes a szezon során meglehetősen nagy előrelépéseket tett a „delfinezés” jelenségének leküzdése szempontjából, a szezonzáró hétvégén azonban újra felütötte a fejét a probléma.

„Szerintem nem mi voltunk az egyetlen csapat, mely tapasztalt némi delfinezést idén. Azok a változtatások, amiket az FIA eszközöl a padlóélek magasságának megemelésével, javítani fognak a helyzeten ebből a szempontból.”

„Maga a pattogás határozottan növeli a fáradtságot. Már el is felejtettem, milyen úgy vezetni, hogy az autó pattog a kanyarokban, illetve egy kicsit az egyenesekben. Szóval örülnék, ha jövőre, Bahreinben már nem kellene emiatt aggódni.”

Russell elárulta, a Brazíliában aratott győzelmére nagyon büszke, de természetesen azt reméli, jövőre még több alkalma lesz arra, hogy a dobogó legfelső fokára álljon.

„Hihetetlenül büszke vagyok erre a győzelemre, de azért vagyok itt, hogy F1-es világbajnok legyek, és hosszú út áll még előttünk” – magyarázta a brit. „Persze jó dolog, hogy ez a teher már lekerült a vállamról, de az ember csak annyira jó, amennyire a legutóbbi versenyén – a legutóbbi futamunk pedig Abu Dhabiban volt, ahol csapatként ötödikként végeztünk.”

„Én negyedik vagyok a bajnokságban, és bár büszkén fogok visszatekinteni a szezonra, pontosan tudom, hogy rengeteget kell még fejlődnünk, ha harcolni akarunk Maxszal [Verstappen].”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!