Friss hírek

Russell szerint küszködni fog a Mercedes Japánban

Visszafogott optimizmussal várja a hétvégi Japán Nagydíjat George Russell, a brit pilóta ugyanis tart egy kicsit attól, hogy a szuzukai pályán jobban fognak küszködni.

A Mercedes jó tempóval rukkolt elő a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ám végül nem tudták kihasználni ezt: Russell motorcsere miatt csak a bokszból rajtolt, és nem is tudott pontot szerezni. A német csapat a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon helytállt idén, ami bizakodásra adhat okot, Russell azonban nem számít arra, hogy esélyük lesz a győzelemre Japánban.

„Imádnám, ha ugyanolyan versenyképesek lennénk, mint múlt hétvégén, de azt gondolom, egy kicsit jobban fogunk küszködni” – mondta a brit pilóta. „A Ferrari mindig nagyon gyors a kanyarokban, a Red Bull pedig mindig ellépett az egyenesekben. És mivel itt egyetlen DRS-zóna lesz, ez a pálya ismét fekszik majd nekik.”

Hirdetés
 

„Nem lesz egyszerű dolgunk, ugyanakkor viszont azt gondolom, hogy vasárnaponként jó tempót tudtunk mutatni mostanában, és nem látom okát annak, miért ne lehetne itt is hasonló a helyzet.”

A Mercedes a legutóbbi versenyeket főleg arra használta fel, hogy kielemezze erősségeit és gyengeségeit, hogy 2023-ban egy sokkal versenyképesebb autóval állhasson elő.

„Úgy gondolom, hogy a nyári szünet utáni versenyek nagyszerűen alakultak. Elég világos minta kezd kirajzolódni arra vonatkozóan, hogy mikor működik az autónk, és mikor nem, ez pedig egy egyértelmű fejlesztési irányvonalat jelöl meg számunkra. Szóval úgy gondolom, sajnálatos, hogy ebből csapatként nem tudtunk profitálni, mert szerintem mindannyian érezzük a fejlődést.”

„Viszont bőven vannak pozitívumok, főleg, hogy az év elején igazán küszködtünk az utcai pályákon, a múlt hétvégén pedig jó eséllyel a leggyorsabbak voltunk az összes versenyhétvége közül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell szerint küszködni fog a Mercedes Japánban
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!