Russell szerint nem lesz erősebb a Mercedes, mint az eddigi versenyeken - F1VILÁG.HU

Russell szerint nem lesz erősebb a Mercedes, mint az eddigi versenyeken

HIRDETÉS
Nem számít sok jóra a hétvégi Ausztrál Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata. A német istálló számára nehezen alakult az idénykezdet, és úgy tűnik, nem is lehet azt várni, hogy egyhamar jelentősen javítani tud teljesítményén.
2022 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday - LAT Images George Russell Mercedes

Hamar kiderült, a Mercedes W13-as versenyautója képtelen tartani a lépést a Ferrari és a Red Bull idei modelljével: a csapat számára a „delfinezés” jelensége, azaz a nagy tempónál történő túlzott pattogás okozza a legtöbb problémát, ami miatt nem is tudják a maximumot kihozni idei autójukból. A Mercedes természetesen gőzerővel próbál megoldást találni a gondokra, információink szerint a hétvégi Ausztrál Nagydíjon egy új fejlesztésű hátsó szárnyat is bevet, a csapat ifjú titánja, George Russell mindazonáltal nem számít arra, hogy nagy változás áll majd be az istálló teljesítményét illetően.

„Hogy őszinte legyek, szerintem nagyon hasonló lesz a helyzet. Nem látom okát annak, miért is lépnénk előre” – mondta a brit pilóta újságíróknak nyilatkozva. „Egyértelműen mi vagyunk a harmadik leggyorsabb csapat jelenleg, és közelebb vagyunk a negyedik helyhez, mint a másodikhoz. Szóval hasonló teljesítményt várhatunk a következő versenyeken is.”

Hasonló pesszimizmusról nyilatkozott Toto Wolff csapatfőnök is, aki saját bevallása szerint a gyenge forma miatt egy kicsit kevésbé várja a melbourne-i fordulót.

„Ausztrália rendkívül fontos, mivel a Forma-1 nagyszerű rajongóbázissal rendelkezik ott” – mondta a szakember. „Mindig is része volt a cirkusznak, szóval az, hogy visszatérhetünk, olyasvalami, amit mindenki vár – mondjuk én egy kicsit kevésbé jelenleg!”

„Ha viszont leveszem a fejemről a mercedeses sapkámat, akkor nagyszerű hely! Imádunk Ausztráliában lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!