Friss hírek

Russell szerint összejöhet a pontszerzés Spielbergben

A Williams Forma-1-es csapatának ifjú titánja, George Russell szerint összejöhet a pontszerzés a vasárnapi Stájer Nagydíjon.

A brit pilóta egy hajszállal, mindössze 8 ezredmásodperccel maradt le a Q3-as szereplésről Spielbergben, így a vasárnapi futamot a 11. helyről kezdheti meg a Red Bull Ringen.

Russell azt mondja, azért különösen örömteli a szombati teljesítményt, mert a Williams autóját alapvetően a versenyre hangolták be.

„Nyilván szerettünk volna bejutni a Q3-ba, az óriási eredmény lett volna!” – mondta a fiatal tehetség, aki jó eséllyel pályázik arra, hogy 2022-ben a Mercedes versenyzője legyen.

„De nagyon szoros volt, az pedig elégedettséggel tölti el az embert, ha sikerül a maximumot kihozni belőle – mi pedig sokszor megtesszük ezt. Főleg azért is örömteli, mert sokkal inkább a vasárnapi tempóra helyeztük a hangsúlyt, próbáltuk optimalizálni az autó versenytempóját.”

„Meglátjuk, hogy alakul holnap – de szerintem erőből ott lehetünk. Sok gyors srác van mögöttünk – Ricciardo, Sainz, Vettel –, de várom már, és szerezni akarunk néhány pontot.”

A Williams versenyzője úgy érzi, a pontszerzés „határozottan elérhető” lesz vasárnap.

„Egy kicsit más irányba indultunk el a beállításokkal, és úgy tűnik, ez kifizetődött. De csak néhány versenyen sikerült ez. Többször kell, hogy összejöjjönn, hogy lássuk, valós-e mindez. De nagy dolog az, hogy megvan az önbizalom az autóban, a mai pedig egy nagyon nyugodt nap volt – egy árva széllökés sem volt. Meggyőződésem, hogy ez sokat segít nekünk. Szóval eddig jó.”

„A pénteki nap talán a valaha volt legjobb péntekünk volt. Meglátjuk, mit tudunk kihozni ebből vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!