Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Russell szerint Perez menedzsmentje indította el a pletykákat

George Russell szerint a „Perez-tábor” indította el azokat a spekulációkat, melyek szerint veszélybe kerülhet ülése a Williams Forma-1-es csapatánál. A brit versenyző arra számít, hamarosan tisztázódik a helyzet.

A jelenleg még a Racing Pointnál versenyző Perez jelenleg ülést keres magának 2021-re, miután helyét a silverstone-i istállónál Sebastian Vettel veszi majd át.

Bár a Williams júliusban megerősítette, jövőre is a George Russell – Nicholas Latifi kettőssel vágnak neki a Forma-1-es bajnokságnak, a csapatnál azóta tulajdonosváltás történt.

Simon Roberts, a Williams csapatfőnöke a Portugál Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján többszöri kérdésre sem volt hajlandó megerősíteni, hogy maradnak pilótáik 2021-re.

A portimaói verseny után Russellt is megkérdezték a pletykákkal kapcsolatban: szerinte Sergio Perez menedzsmentje mozgatja a szálakat, hogy növeljék a mexikói esélyeit arra, hogy valahol máshol kapjon lehetőséget.

„Szerintem ezek a spekulációk a Perez-táborból indultak, akik próbálnak nyomást gyakorolni a többi csapatra, jó eséllyel a Red Bullra” – mondta a Williams versenyzője.

„Én így látom a dolgot. Nekem szerződésem van, nincs miért aggódnom, azért vagyok itt, hogy a munkámra fókuszáljak.”

Russell még csütörtökön azt mondta, beszélni fog a Williams új menedzsmentjével a pletykákról, a Dorilton Capital elnöke, Matthew Savage pedig ott is volt Portimaóban pénteken.

„Azt mondták, fogalmuk sincs, honnan származnak ezek a pletykák” – mondta Russell.

„Soha nem szerették véleményezni a szerződéssel kapcsolatos dolgokat, Simon pénteki sajtótájékoztatója után pedig a dolgokat egy kicsit kiragadták a kontextusból, pedig pontosan ez volt az, amit a csapat szeretett volna elkerülni.”

„Alapvetően a csapat azért nem akarta kommentálni, mert nem érezte szükségesnek. Nekem szerződésem van, itt leszek a mezőnyben jövőre is. Nyilván sok a spekuláció, és szerintem máshonnan erednek ezek. De minden rendben lesz.”

„Azt mondanám, hogy 100 százalékig tisztázva lesz a dolog a csapat részéről legkésőbb a hét végére.”

A Red Bull egyébként heteken belül döntést hoz arról, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa jövőre: ha Alex Albont menesztik, Nico Hülkenberg, vagy Sergio Perez érkezhet a helyére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!