Friss hírek

Russell szerint van előnye, hogy anno nem nyert Hamilton helyetteseként

A Mercedes Forma-1-es csapatának ifjú titánja, George Russell azt mondja, ma már egyáltalán nem bánja, hogy Lewis Hamilton helyetteseként nem sikerült nyernie a 2020-as Szahíri Nagydíjon – a brit versenyző úgy érzi, a pályafutása során eddig átélt kudarcok csak erősebbé tették.

Russell nagy lehetőséget kap idén a Forma-1-ben, hiszen Lewis Hamilton csapattársaként, az elmúlt években sorozatban nyolc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet nyerő Mercedesnél bizonyíthat.

A német istállóval egy versenyen már rajthoz állhatott: a 2020-as Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Hamiltont helyettesítette, és beugróként kis híján győzni tudott. Az időmérőn alig maradt csak el Valtteri Bottastól, a futamon pedig jó eséllyel haladt a diadal felé, ám a Mercedes kapitális bokszutcai hibája miatt végül elesett ettől.

Az emlékezetes hétvégével kapcsolatban Russell nemrég egy interjúban azt mondta, úgy érzi, a javára válik a kudarc.

„A lehető legkomplettebb versenyző szeretnék lenni, 20 év múlva pedig, ha visszatekintek majd, azt szeretném mondani, hogy ’ez egy hihetetlenül erős pályafutás volt, minden eredménynek oka volt, ez pedig erősebb versenyzővé tett engem’” – fogalmazott a fiatal pilóta a Crash.net című internetes portálnak.

„Úgy hiszem, hogy az a bizonyos bahreini verseny, a győzelem elvesztése szintén erősebbé tesz majd engem. Bizonyos szempontból túl nagy tündérmese lett volna, ha megnyerem, és valószínűleg nem is értékeltem volna annyira ezt az eredményt.”

Russel az elmúlt három évben a Williams versenyzőjeként bizonyíthatott, és bár voltak kiváló eredményei, bizony be-becsúsztak csalódást keltő szereplések is. A 2020-as Emilia-Romagna Nagydíjon például a biztonsági autó mögött csúszott ki, noha jó eséllyel pályázott a pontszerzésre.

„Nem csak a mercedeses tapasztalat volt fontos, voltak más események is, és például visszavágni egy kiábrándító esemény után szintén az élet, és a versenysport része” – magyarázta.

„Egy bajnokságot nem egy versenyen nyer meg, vagy veszít el az ember, hanem egy teljes szezon során. Mindig lesznek kiábrándító hétvégéid, lesznek bukások és sikerek. De ha nem vágsz vissza a csalódottság után, csak hátráltatni fogod magad és a csapatod a hátralévő versenyeken.”

„Szóval el kell fogadni a csalódottságot, tanulni kell belőle, ugyanakkor pedig tovább kell lépni. Azt gondolom, azok, akiknek könnyű dolguk volt pályafutások vagy életük során, küzdenek azzal, hogy megbirkózzanak egy kiábrándító eseménnyel, és talán nem is képesek olyan gyorsan visszavágni.”

„Ezért is vagyok hálás azért, hogy néhány alkalommal voltam már ilyen helyzetben, és ezek ellenállóbbá tettek. Imádtam volna, ha összejön az a győzelem Bahreinben, de nem akarnám, hogy amiatt a verseny miatt emlékezzenek a pályafutásomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!