Russell szerint Verstappen simán nyer a 15. helyről - F1VILÁG.HU

Russell szerint Verstappen simán nyer a 15. helyről

HIRDETÉS
George Russell szerint Max Verstappen viszonylag kényelmesen megnyerheti a vasárnapi Belga Nagydíjat a 15. helyről indulva. A brit pilóta azt mondja, az időmérőn elszenvedett bő 2 másodperces hátrány egyszeri eset, amit ezzel együtt nagyon nehéz elfogadnia.
2022 Belgian Grand Prix 2022, Friday - LAT Images George Russell

Russell csak a 8. legjobb időt futotta a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérőjén, a versenyt viszont az 5. helyről kezdheti meg, miután az időmérőn leggyorsabb Verstappent, Charles Leclerc-t, valamint Esteban Ocont is hátrasorolják motorcsere miatt. Russell ugyanakkor azt mondja, Verstappen időmérőn mutatott teljesítménye arra utal, a holland simán megnyerheti a vasárnapi futamot.

„Szerintem Max át fogja rágni magát a mezőnyön, és vélhetően kényelmesen meg is nyerni majd a versenyt” – mondta a brit pilóta az időmérő után. „Szerintem ő és a Red Bull mérföldekkel mindenki előtt jár. Hogy Charles-lal mi a helyzet, azt nem igazán tudom, hogy őszinte legyek.”

Russell a saját időmérőjével nem elégedett – nemcsak a 2,1 másodperces hátrány miatt, hanem azért sem, mert a két Alpine mögött végeztek. A Mercedes versenyzője azt mondja, a két élcsapattal nem fogják tudni tartani a lépést, a többiektől azonban elhúznak majd.

„Szerintem Fernando elé kellene kerülnünk, és feltételezem, a senki földjén leszünk majd a vezető négyes mögött, és mindenki más előtt. Tudjuk, hogy nem olyan autónk van, ami 2 másodperccel lassabb, úgyhogy egyértelmű, hogy nem sikerült jól ez a nap. Egyszeri esetről van szó, de azért nehéz lenyelni a keserű pirulát, miután az ember a pole-ban végez a legutóbbi versenyhétvégén.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!