Russell: Szuzuka kihozza a gyengeségeinket - F1VILÁG.HU

Russell: Szuzuka kihozza a gyengeségeinket

Csak a nyolcadik helyre kvalifikált a Japán Nagydíj időmérőjén George Russell, akit csapattársán kívül mindkét Alpine is megelőzött. A brit szerint nincs semmi meglepő az istálló szombati rossz formájában, különösen egy ilyen pályán.

Azt követően, hogy a szingapúri időmérőt a 11. helyen zárta, a szuzukai szombaton újabb látványtalan teljesítményt nyújtotta hungaroringi pole-pozíciós, aki szerint a pénteki esős edzésen látott jó eredmények nem a csapat valós erejét mutatták, hiszen a pálya sajátos karaktere alaposan megnehezíti a Mercedes hétvégéjét.

„Tisztában vagyunk vele, hogy idén nem a leghatékonyabb autóval rendelkezünk, hiszen elég nagy a légellenállása, ráadásul most először jöttünk vele olyan pályára, amely egyszerre igényel nagy leszorítóerőt és tartalmaz hosszú egyeneseket is. A nagy leszorítóerőigényű pályáknak általában rövidebb egyeneseik vannak, így nem kerül komoly hangsúly a végsebességre” – fogalmazott Russell. „Ma viszont szerintem hét-nyolc tizedet vesztettünk a Red Bullhoz képest az egyenesekben, ugyanis a pálya kihangsúlyozta a gyengeségeinket.”

 

A Mercedes mindkét autója nagyjából egy másodperccel maradt el a legjobb időt megfutó Max Verstappentől, ráadásul a nyolcadikként záró Russellnél Lewis Hamilton, Esteban Ocon és Fernando Alonso is gyorsabb volt.

„Arra semmiképp sem számítottunk, hogy harcban leszünk a pole-ért – mostanra már megtanultuk, hogy csak bizonyos karakterű pályákon lehet erre esélyünk” – mondta. „Ugyanakkor arra sem számítottunk, hogy ennyivel lemaradunk majd az elsőtől, és hogy az Alpine-ok mögé kerülünk. De nem először találjuk magunkat ilyen helyzetben, az év slágertémájának számít, hogy nehezen boldogulunk szombatonként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Szuzuka kihozza a gyengeségeinket
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!