Friss hírek

Russell: Talán közelebb vagyunk a Ferrarihoz, mint gondoltuk

Nehéz hétvégét teljesített Belgiumban a Mercedes Forma-1-es csapata, az istálló ifjú versenyzője, George Russell szerint azonban vannak pozitívumai is a spái vendégszereplésnek.

A Mercedes versenyzői a szombati időmérőt követően rendkívül csalódottan nyilatkoztak, az élen végző Max Verstappentől ugyanis mintegy 2 másodperccel maradtak el. A futam sem indult túl jól az ezüstnyilak számára: Lewis Hamilton egy baleset miatt már a nyitókörben kiesett. Russell viszont jól tudott szerepelni, idei tizedik top 4-es eredményét érte el, habár így is fél perccel a győztes Verstappentől lemaradva ért célba. A brit pilóta ugyanakkor pontosan tudja, arra semmi esélye sem volt, hogy a Red Bullok előtt végezzen – az viszont, hogy a Ferraritól nem voltak sokkal lemaradva, mindenképp pozitívum.

„Kétlem, hogy számítottunk rá, hogy 2 másodperccel Sainz mögött érünk célba” – mondta a brit versenyző a leintést követően. „Azt gondoltuk, hogy [Charles] Leclerc-t legyőzhetjük. De azt persze nem hittük, hogy Verstappent is megverjük majd, Max előrébb végzett, mint gondoltuk.”

„Talán közelebb vagyunk a Ferrarihoz, mint gondoltuk, szóval vannak pozitívumok bizonyos szempontból, mint ahogy negatívumok is.”

Russell elismerte, a Mercedes feltehetően nem tudta jól beállítani autóit a belga hétvégén.

„Ez a megállapítás feltehetően igaz, nem találtuk el jól a dolgokat. Az időmérőn talán egy másodperc is hiányzott a gumik miatt. A futamon sokkal erősebbek voltunk, de azt gondolom, ez is kiemel bizonyos gyengeségeket. Remélem, hogy a dolgok javulni fognak. Hogy őszinte legyek, momentán egy kicsit zavarba ejtő a helyzet, szóval semmire sincs garancia.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Talán közelebb vagyunk a Ferrarihoz, mint gondoltuk
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!