Russell: Tudom, hogy a neheze még csak most jön! - F1VILÁG.HU

Russell: Tudom, hogy a neheze még csak most jön!

Világbajnoki célokkal érkezik meg a Mercedes Forma-1-es csapatához George Russell, a fiatal pilóta azonban pontosan tudja, az igazán nehéz feladat csak most jön: Lewis Hamilton oldalán, egy topcsapatnál kell bizonyítania.

A fiatal tehetség 2019-ben a Williams színeiben debütált a Forma-1-ben, a Mercedes juniorpilótájaként pedig a tavalyi Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Lewis Hamilton helyett versenyezhetett, és rögtön a győzelemért csatázhatott.

Néhány hete derült ki, Russell 2022-ben átveszi Valtteri Bottas helyét, és Lewis Hamilton csapattársaként bizonyíthat majd.

„Életem egyik legnagyszerűbb pillanata volt, amikor aláírtam szerződésemet a Mercedesszel, de ez még csak az első lépés” – mondta a brit pilóta a Bild című lapnak. „Az igazán kemény munka még csak most jön.”

„Bolond lennék, ha azt gondolnám, hogy könnyű lesz egy olyan csapatnál versenyezni, mint a Mercedes, Lewis Hamilton oldalán. Tudom, mibe került, hogy eljussak ide. Bekerülni a Forma-1-be nem az utolsó lépés. A célom az, hogy világbajnok legyek.”

Sokak számára ismert, ahogy Russell kapcsolatba lépett Toto Wolff-fal, a Mercedes csapatfőnökével: jó néhány éve egy PowerPoint-prezentációt küldött a szakembernek, aki nem volt rest, és találkozott is az akkor 16 éves fiúval.

„2014 decemberében küldtem egy emailt Totónak, késő este, hogy elküldtem neki az önéletrajzomat, és szeretnék találkozni vele” – fogalmazott. „A legrosszabb, ami történhetett volna, hogy nem ír vissza. De mindössze 15 perccel később válaszolt, hogy ’tűzzünk ki egy időpontot!’.”

Ugyanezzel a mentalitással jutott be a Forma-1-be is a Williams csapatával.

„Bementem a motorhome-jukba, és szóltam, hogy szeretnék találkozni Claire-rel [Williams]. Ez a mentalitás segített engem az út során. A szüleim mindig azt mondták, hogy keményen meg kell dolgoznod az álmaidért. Csak annyit kaphatsz vissza az élettől, amennyit te is adtál. A Forma-1 annyira távoli, hogy el kell érned a csillagokat. Ha nem adsz bele mindig 120 százalékot, esélyed sincs.”

Russell beszélt arról is, hogyan fertőzte meg őt a benzingőz.

Hirdetés

„Édesapám gyakran korán ment dolgozni, és későn ért haza. De amint hazaért péntek este, beültünk az autóba, és már mentünk is gokartozni. Édesanyám is mindig jött velünk. Volt egy jegyzetfüzete, amibe minden fontos dolgot leírt: a köridőket, a guminyomást, a motorbeállításokat…”

„Amikor fiatal voltam, úgy hittem, hogy bármit elérhetek – hogy még a holdra is eljuthatok. 15 éves korom környékén aztán rájöttem, hogy az élet azért nem ilyen egyszerű, és hihetetlenül nehéz lesz bejutni a Forma-1-be. Hiszen csak 20 versenyző van. Ahhoz, hogy én bejussak, egy nagyszerű versenyzőnek mennie kell. És ez a tudat segített engem az elején.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!