Russell: Túl sok volt az a 3 év a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Russell: Túl sok volt az a 3 év a Williamsnél

2019-ben a Williams színeiben debütált a Forma-1-ben, idén pedig már Lewis Hamilton csapattársaként bizonyíthat George Russell – a brit pilóta viszont úgy látja, talán túl sok volt az a három év, amit korábbi csapatánál eltöltött.

Russell évek óta a Mercedes juniorversenyzője, és szinte borítékolható volt, hogy egy napon a német istálló autóját vezetheti majd a száguldó cirkuszban. Ehhez azonban fontos volt, hogy tapasztalatokat szerezzen a Williamsnél, ebből a szempontból pedig a brit istállónál eltöltött három év nem is volt felesleges – a fiatal pilóta viszont abban bízott, jobb eredményekért harcolhat majd az egykor szebb napokat megélt istállóval.

„Azt hiszem, amikor 2018-ban aláírtunk a Williamsszel, egy olyan csapatról volt szó, mely az előző három évben dobogós eredményeket szerzett, kétszer a 3., majd az 5. helyen végzett a konstruktőri versenyben. És aztán 2018-ban volt egy nagyon gyenge évük 2018-ban, amikor utolsóként végeztek” – magyarázta Russell a Beyond The Grid című podcastben.

„De azt gondoltuk, ez az a csapat, mely képes felállni a padlóról, és vissza fognak kerülni az ötödik és harmadik hely közé. Szóval egyetértettünk abban, hogy a három év egy jó periódus, és a pontokért, talán a dobogókért harcolhatunk majd.”

„Visszatekintve viszont túl hosszú időszak volt az, hogy három évig egyedül kellett versenyeznem a mezőny végén. De sajnos Claire [Williams – korábbi csapatfőnök-helyettes] remek munkát végzett a szerződés letárgyalásakor, és nem volt kiút.”

Russell ugyanakkor elismeri, „hihetetlenül nehéz” lett volna 2020-ban csatlakozni a Mercedeshez, mivel az autó lényegében Lewis Hamiltonra volt szabva, aki meg is szerezte hetedik világbajnoki címét.

„Azt hiszem, ha tavaly, vagy akár 2020-ban csatlakoztam volna a Mercedeshez, hihetetlenül nehéz dolgom lett volna, mert Lewis ellen kellett volna versenyeznem akkor, amikor az autót több éve az ő stílusára fejlesztették, mintha a gyereke lett volna. Most viszont mindenki tiszta lappal, mindenki a nulláról indult, és feltehetően ez volt a megfelelő pillanat.”

„Toto mindig azt mondta nekem, csak tegyem a dolgomat a pályán, csináljam, amit mindig, és az enyém lesz az autó. És aztán nyilván jött a 2020-as szahíri hétvége… Azt hiszem, mindig hittek bennem. És szerencsésnek érzem magam emiatt, mert soha nem próbáltak a rivaldafénybe tenni, tesztelni, hogy vajon megtörök-e. Fel akartak építeni, meg akartak bizonyosodni arról, hogy élek a bennem rejlő potenciállal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Túl sok volt az a 3 év a Williamsnél
Sainz: A Red Bullokon kívül mindenkit legyűrhetünk
Senkit nem lepett meg az Alpine katasztrofális formája
Hamilton a kilencedik rajthelyéről: Túl sok időmérős tempót áldoztam fel
Russell: Erre a Mercedesre lehet építeni
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!