Friss hírek

Russell: Túlteljesítettünk az első versenyeken

Imolában eddig a mezőny második felében tanyázik a Mercedes, aminek fényében George Russell elismeri, hogy a csapat első három futamon mutatott formája nem a valóságot tükrözte – ám a mostani szinttől azért jobb az autó.

George Russell és Lewis Hamilton a 11. és a 13. helyről startolva kezdték meg a sprintet az Emilia-Romagna Nagydíjon, néhány elvesztett és visszanyert pozíció után pedig a 11. és a 14. helyen zártak, azaz egyelőre nem volt képes előrelépni a címvédő csapat.

Onnan, ahonnan mi néztük, elég monoton vonatozás volt a verseny, hiszen nem elég hosszú ahhoz, hogy a gumikopás szerepet játsszon, vagy kijöjjön a pilóták és az autók közötti különbség” – hangzott a sprintet értékelő Russell véleménye, amit a mai pontokért harcoló pilóták többsége valószínűleg vitatna. „Még sok dolgunk van, bár az autónk valójában gyorsabb lett, hiszen javítottunk az egyenesbeli sebességén, ám ezen a vonalvezetésen nem könnyű előzni, ami visszafogta az előremenetelünket.”

Hirdetés
 

„Vasárnap kulcsfontosságú lesz a stratégia, mert valamit máshogyan kell majd csinálnunk, mint az ellenfeleink, ez nyithat ugyanis utat számunkra ahhoz, hogy előrébb jussunk. Biztos, hogy holnapra okosabbak leszünk, de nem lesz könnyű dolgunk.”

Russell szerint nem titok, hogy a Mercedesnek továbbra sem sikerült megoldást találnia fő problémájára, a leszorítóerő hiányára, ám a látszat ellenére visszaesésről sem szabad beszélni, csupán az imolai hűvös időjárás az, ami nem kedvez a csapatnak.

„Az első három versenyhétvégén valószínűleg túlteljesítettünk az erősorrendben elfoglalt helyünkhöz képest, ezen a mostanin viszont hátrébb vagyunk annál, mint ahol lennünk kellene” – fogalmazott a brit. „Azt hiszem, tudjuk is ennek az okát, mert a gumik felmelegítésével alaposan meggyűlik a bajunk, különösen tegnap történt így, amikor csak 13 °C volt. Emiatt láttuk, hogy remekelt a Haas és a McLaren, akik gyengébbek versenytempóban, de jól mennek egy körön, amikor nehéz felmelegíteni a gumikat. Ebben kell majd megtalálnunk az egyensúlyt, de holnapra már semmit nem tehetünk e tekintetben, csak résen kell lennünk, hogy kihasználjuk a lehetőségeinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!