Russell úgy érzi, Hamilton helyetteseként elhallgattatta a kétkedőket - F1VILÁG.HU

Russell úgy érzi, Hamilton helyetteseként elhallgattatta a kétkedőket

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, George Russell úgy érzi, a 2020-as Szahíri Nagydíjon sikerült elhallgattatnia azokat, akik kételkedtek tehetségében.
George Russell Mercedes

A brit versenyző idén Lewis Hamilton csapattársa lesz a Mercedesnél, a 2020-as szezon végén, a Szahíri Nagydíjon azonban már versenyezhetett a német istálló színeiben – akkor a koronavírusos hétszeres világbajnokot helyettesítette.

Russell éppen csak lemaradt a pole pozícióról csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben, a futamon pedig hatalmas léptekkel haladt a győzelem felé – mígnem a Mercedes kapitális hibát el nem követett a bokszban.

A Williamstől érkező brit pilóta azt mondja, bár Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke akkor már tudta, hogy mire képes, a kétkedőket vélhetően sikerült elhallgattatni.

„Azt gondolom, a 2020-as bahreini verseny kulcsmomentum volt. Ha voltak kétkedők, a kételyek elszálltak” – mondta a brit pilóta a MotorSportMagazine.com podcastjében.

„Az a kulcsember, aki döntő fontosságú volt pályafutásom során, az Toto. Alapvetően ő az az ember, aki kimondja az utolsó szót. Hitt bennem, bizalmat szavazott nekem, még akkor is, amikor utolsóként zártam minden egyes hétvégén. Szóval az a bahreini verseny jó eséllyel bizonyítékul szolgált sokak számára – de végsősoron Toto az, aki meghozza a döntést.”

„Mivel ő szorosan figyelemmel kísérte a karrieremet, gondolom, hitt bennem, tudta, mire vagyok képes. Szóval az a verseny az ő fejében talán nemi gazán változtatott semmin, de a világ számára igen, sokan gondolhatták, hogy ’oké, most már világos, miért akarja ezt az utat választani’.”

„Úgy gondolom, mindenki számára kiemelkedő és őrült verseny volt, ha most visszagondolok rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!