Russell úgy érzi, motorhiba nélkül akár meg is nyerhette volna az Ausztrál Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Russell úgy érzi, motorhiba nélkül akár meg is nyerhette volna az Ausztrál Nagydíjat

A Mercedes Forma-1-es pilótája a biztonsági autó mögött bukta el a vezető helyet, majd motorhiba miatt kiállni kényszerült az ausztráliai versenyből.

Vegyes érzésekkel zárult a Mercedes számára az idei F1-es Ausztrál Nagydíj, hiszen a márka alapvetően jól szerepelt Melbourne-ben, Lewis Hamiltonnal dobogóra is állhatott, George Russell viszont a célvonalig sem jutott el. A fiatal brit a második helyről rajtolva már az egyes kanyarban maga mögé utasította az éllovas Max Verstappent, ám az Alex Albon balesete miatt beküldött biztonsági autóval nem volt szerencséje. Az „olcsó” kerékcserét kihasználva az élről azonnal a bokszba hajtott, ám nem sokkal később piros zászlóval szakították meg a versenyt, így mögötte mindenki másnak is lehetősége adódott a kerékcserére.

A versenyt a hetedik helyről folytatta, ám néhány körrel később lángok csaptak fel a Mercedes hátuljából, így Russell feladta a futamot. Sajnálja, mert érzése szerint a verhetetlennek tűnő Red Bullt is maga mögött tudta volna tartani.

 

„Egész hétvégén erős volt a versenytempónk, ami miatt nagyon jól éreztem magam. Minden alkalommal, amikor léptünk valamit, kihoztuk belőle a maximumot. Nagyszerű volt az időmérő edzés és a rajt, az első etapot pedig nagyon jól lehoztuk. Lewis keményen nyomta mögöttem, de a gumikat elnézve még sokáig elnyújthattam volna az első kiállásig. Nem látom, miért ne nyerhettünk volna. Max biztosan beosztotta az erejét, de a tempóját látva nehéz lett volna megelőznie engem, különösen Lewisszal kettőnk között.”

Russell úgy becsülte, hogy a maximumot nyújtva a Red Bull nagyságrendileg öt-hét tizedmásodperces előnyt élvezett a többiekkel szemben, ennek ellenére büszke a Mercedes hétvégi teljesítményére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell úgy érzi, motorhiba nélkül akár meg is nyerhette volna az Ausztrál Nagydíjat
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!