Russell úgy érzi, túlteljesítettek az időmérőn

Komoly nehézségek okoz Melbourne-ben a Mercedes versenyautójának pattogása – mondja az istálló ifjú versenyzője, George Russell, aki szerint a „delfinezés” miatt egész egyszerűen nem tudnak magabiztosan belemenni a tempós kanyarokba.

A Mercedes vesszőfutása Ausztráliában tovább folytatódik, ennek ellenére azonban a csapat által az időmérőn megszerzett 5. és 6. rajthely meglehetősen jó eredménynek mondható. George Russell ezúttal alulmaradt csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, a fiatal pilóta pedig a kvalifikáción arról beszélt, mennyire nehezen boldogulnak Melbourne-ben a W13-as modellel.

„Nagyon hasonló a helyzet a dzsiddai 12-es kanyarhoz, ahol megy a delfinezés az egyenesben, majd be kell dobni az autót egy nagy sebességű kanyarba” – magyarázta a brit pilóta. „És tényleg árt a sebességnek, és nehéz a dolog, mivel tudjuk, hogy minél alacsonyabbra kell tennünk az autó hasmagasságát, az önbizalom viszont nincs meg ahhoz, hogy támadjuk a kanyarokat.”

Hirdetés
 

„Nem tudunk mit tenni, szóval ez kompromisszum.”

Russell elárulta, más beállításokat választott ezen a hétvégén is, mint csapattársa, Lewis Hamilton, ám még így sem megfelelő a Mercedes egyensúlya.

„Azt hiszem, én talán egy kicsit agresszívebb beállítást használtam, mint Lewis, és gyorsabb voltam bizonyos kanyarokban, de aztán mindent elveszítettem, amit nyertem. Nem tudjuk, mi a legjobb kompromisszum jelenleg.”

A Mercedes ifjú titánja hozzátette, nem reális a szombati időmérőn elért eredményük, hiszen többen is gyorsabbak voltak náluk, csupán nem tudtak jó eredményt elérni.

„Ha őszinték vagyunk, volt előttünk egy McLaren, és [Fernando] Alonsónak is előttünk kellene lennie. Nem tudom, [Carlos] Sainzcal mi történt, de neki is előttünk kellene lennie. Ha tehát a tempót nézzük, inkább vagyunk a 8. és 9. helyeken, szóval így nézve nem zártunk túl jó napot. Előnyt kovácsoltunk mások hibájából, de sok tempót kell még találnunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell úgy érzi, túlteljesítettek az időmérőn
Alonso hibája után változtat a rajtkockákon az FIA
Norris nem vár csodát Melbourne-ben, de nem olyan rossz a helyzet, mint kívülről tűnik
Hamilton 10 éve a Mercedesnél: Sokan azt mondták, rosszul döntöttem!
Aston Martin: Csábító volt visszahívni Vettelt, amikor Stroll lesérült

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!