Russell új versenymérnököt kap 2023-ra - F1VILÁG.HU

Russell új versenymérnököt kap 2023-ra

HIRDETÉS
Új versenymérnököt kap a 2023-as Forma-1-es szezonra a Mercedes ifjú titánja, George Russell.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 23: George Russell, Mercedes F1 W14 during the Bahrain February Testing at Bahrain International Circuit on Thursday February 23, 2023 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A brit versenyző tavaly került a korábban számos világbajnoki címet nyerő csapathoz, első évében pedig Riccardo Musconi dolgozott versenymérnökeként az istállónál. A szakember viszont a hírek szerint új szerepkört kap a Mercedesen belül, így Russell új versenymérnököt kap.

Úgy tudni, a 25 esztendős versenyző munkáját az idei évtől Marcus Dudley segíti majd – ő korábban a Mercedes teljesítménymérnökeként tevékenykedett, szükség esetén viszont versenymérnökként is dolgozott. Ő volt például az, aki a tavalyi Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton állandó versenymérnökét, Peter Bonningtont is helyettesítette a csapatnál.

Russell tavaly két rajtelsőséget is szerzett a Forma-1-ben, nagydíjgyőzelme mellett pedig egy sprintfutamon szerzett elsőséget is bezsebelt. Végül a 4. helyen zárta az összetett pontversenyt, 25 egységgel megelőzve Lewis Hamiltont.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!