Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban - F1VILÁG.HU

Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban

Reagált Lewis Hamilton korábbi kijelentésére csapattársa, George Russell – a brit pilóta szerint semmi szerencse nem volt abban, hogy jó beállításokat választott a két héttel ezelőtti Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Russell a dzsiddai időmérőn jó néhány pozícióval előrébb végzett, mint Hamilton, a futamon pedig ugyancsak a hétszeres világbajnok előtt, a 4. helyen ért célba. A verseny után Hamilton arról beszélt, a két autó közti teljesítménykülönbséget az okozta, hogy csapattársa olyan beállításokat választott, melyek általában rosszul működnek.

„A beállítás nem volt az igazi. Azt hiszem, ha George beállításait használtam volna, jobb helyzetben végeztem volna” – fogalmazott, majd arra a kérdésre, hogy a versenyzőknek mennyi beleszólásuk van a beállítások kiválasztásában, így felelt: „Ő az egyik megoldást választotta, én a másikat. A legtöbbször az, amit ő választott, a rosszabbik, de ezúttal úgy alakult, hogy ez vált be.”

 

Russellt az Ausztrál Nagydíj csütörtöki médianapján kérdezték meg erről, ő pedig állítja, semmiféle szerencse nem volt a dologban.

„Kétlem, hogy bármennyi szerencse is volt benne. Szerintem ez a felkészülésen múlik, és azokon a változtatásokon, melyeket elvégeztönk egyik napról a másikra” – magyarázta. „Tudtam, hogy ez lesz a jó irány, és úgy gondoltam, hogy jobb lesz, mint az a beállítás, ami mellett Lewis döntött.”

„De szerintem mindenkinek más preferenciái vannak. Én elégedett voltam a választott iránnyal, és azzal a munkával, amit a mérnökökkel végeztem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!