Russell: Valós a fejlődés, amit Kanadában mutattunk! - F1VILÁG.HU

Russell: Valós a fejlődés, amit Kanadában mutattunk!

HIRDETÉS
George Russell szerint teljesen valós az a teljesítménynövekedés, amit a Mercedes tudott felmutatni a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon. A brit kíváncsian várja, mit tartogat a folytatás számukra.
Canadian Grand Prix, Sunday - LAT Images, George Russell (Mercedes) & Lando Norris (McLaren)

A Mercedes gyenge formában vágott neki a 2024-es szezonnak, a legutóbbi versenyeken azonban voltak villanásai, Kanadában pedig igencsak erős teljesítménnyel rukkolt elő a csapat, hiszen az élen csatázhattak Max Verstappennel és a McLaren versenyzőivel.

A montreali futamot a 3. helyen befejező George Russell szerint a Red Bull gyengébb formája egy kicsit árnyalja a képet mostanában, afelől azonban nincs kétsége, hogy az ő fejlesztéseik helyes irányba terelték a csapatot.

„Szerintem a Red Bull egy kicsit küszködött, nem titok, hogy az utóbbi három versenyen problémáik voltak az autójukkal. Szóval meg kell várnunk, hogyan teljesítenek Barcelonában, ami egy kicsit hagyományosabb pálya” — mondta a brit tehetség. „De ez a tempónövekedés, amit ezen a hétvégén láttunk a magunk részéről, nem volt meglepetés, mert a gyárban látott számok mind azt mutatták, hogy ezekkel a fejlesztésekkel nagy teljesítménynövekedést fogunk elérni. Szóval Barcelona érdekes lesz mindenki számára, de bízom benne, hogy harcban leszünk.”

Russell kifejtette, nagyon bízik abban, hogy a bajnokság következő szakaszában is képesek lesznek az élmezőny csapataival csatázni.

„Úgy gondolom, hogy a Red Bull egy kicsit küszködött az utóbbi versenyeken, mégis megnyertek az utolsó három versenyből kettőt. Szóval arra számítok, hogy valószínűleg egy kisebb lépést tesznek majd előre az európai versenyekre visszatérve a hagyományosabb pályákon.

„De tényleg azt gondolom, hogy a mi teljesítménynövekedésünk valós és igazi. És szerintem harcban lehetünk a McLarennel. És reméljük, hogy továbbra is harcban lehetünk Maxszal. Majd meglátjuk, mi lesz a Ferrarival, nekik nyilvánvalóan egy kicsit gyengébb hétvégéjük volt Kanadában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!