Russell: Véraláfutásos lett a szemem az első F1-es körök után! - F1VILÁG.HU

Russell: Véraláfutásos lett a szemem az első F1-es körök után!

HIRDETÉS
A Williams ifjú versenyzője, George Russell elárulta, elképesztő élmény volt számára, amikor először tesztelt Forma-1-es versenyautóval. A brit tehetség azt mondja, szemei is napokig véraláfutásosak voltak.
George Russell (GBR) Williams Racing.
Australian Grand Prix, Thursday 12th March 2020. Albert Park, Melbourne, Australia.

A fiatal pilóta tavaly debütált a Forma-1-ben a Williams színeiben, először pedig még 2017-ben vezetett F1-es versenyautót, amikor a Force India autóját próbálhatta ki a Brazil Nagydíj nyitóedzésén.

Russell a minap a BBC-nek elárulta, elképesztő élmény volt számára az első F1-es lehetőség, és időbe telt, mire a teste is hozzászokott az elképesztő erőhatásokhoz.

„Hihetetlenül gyors volt! Őszintén mondom, észveszejtő! Azt hiszem, amikor először F1-es autót vezettem, egy Forma-3-as (GP3-as) autóból „ugrottam át”, és olyan érzés volt, mintha az agyam egyszerűen nem tudná tartani a lépést ezzel a tempóval” – mondta a brit tehetség.

„A féktávok! 320 km/h-s sebességgel érkezünk egy kanyarba, és 100 méterrel a kanyar előtt kezdesz el fékezni, ami őrület. És a szemeim sem bírták. Ami azt illeti, az első F1-es napom után tele volt véraláfutással a szemem, szerintem egyszerűen az erőhatások miatt. Ez az első három tesztnapomon is megtörtént – a szemeim tiszta véraláfutásosak lettek.”

„Szóval egyszerűen hihetetlen volt. A testednek időbe telik, mire hozzászokik ezekhez a lóerőkhöz! Mostanra persze már megszoktam, de észveszejtő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!