Russell: Verstappen karrierjének ártott volna, ha csatlakozik Hamiltonhoz a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Russell: Verstappen karrierjének ártott volna, ha csatlakozik Hamiltonhoz a Mercedesnél

George Russell szerint a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen ártott volna a pályafutásának azzal, ha annak idején nem a Red Bull, hanem a Mercedes csapatához csatlakozik, és a csúcsformában lévő Lewis Hamilton oldalán kell bontogatnia szárnyait.

A fiatal pilóta 2015-ben, mindössze 17 évesen mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben, a következő szezonban pedig már átvehette Danil Kvyat helyét a Red Bull Racingnél és első versenyét meg is nyerte a csapattal. A holland aztán 2021-ben és 2022-ben is vb-címet tudott szerezni, idén pedig ugyancsak parádés formában indította a szezont.

Vele ellentétben George Russell három évet eltöltött a kiscsapatnak számító Williamsnél, mielőtt lehetőséget kapott a Mercedestől, így joggal merül fel a kérdés, a brit pilótának hasznára váltak-e a tanulóévek, vagy előnyösebb lett-e volna számára az, hogy Verstappenhez hasonlóan őt is hamar a mélyvízbe dobják. A Mercedes versenyzője a Square Mile hasábjain beszélt a témáról.

 

„Szerintem ez olyasvalami, ami soha nem derülne ki. Én ezt mondom magamnak, mert én jobb szeretem, ha a pohár félig tele van, és minden egyes szituációból a legjobbat szeretném kihozni” – mondta a brit versenyző arra a kérdésre, hogy a Williamsnél eltöltött három év előnyt jelentett-e számára kortársaival szemben.

„De ülhetnék itt, és mondhatnám, hogy elveszítettem 3 évet a pályafutásomból, mert egy olyan autót kellett vezetnem, ami a mezőny legvégén volt, és nem harcolhattam a győzelemért. Vagy nézhetjük az összes pozitívumát az ott eltöltött időmnek. Én viszont úgy tekintek azokra az évekre, hogy ’igen, talán többet tanultam a versenyzésről a mezőny végén ahhoz képest, amit néhány olyan riválisom tanult, akiket rögtön bedobtak a mélyvízbe’. Néhány pilótát nagyon hamar bedobnak a mélyvízbe, és ez árt a karrierjüknek.”

Russell szerint Verstappen karrierjének mindenképpen ártott volna az, ha olyan fiatalon nem a Red Bull, hanem a Mercedes adott volna neki lehetőséget, ahol akkoriban Lewis Hamilton élete formájában versenyzett.

Max Verstappen például nagyon hamar megkapta az előléptetést, de talán, ha egy olyan csapathoz került volna, mint a Mercedes, ahol az ereje teljében lévő Lewis Hamilton oldalán kellett volna versenyeznie, az ártott volna a pályafutásának. Szóval két oldalról kell nézni ezt. És persze Max már három-négy év után jobb versenyző volt ahhoz képest, mint amilyen 18 hónapnyi tapasztalat után volt. Ha egy olyan versenyző ellen kell megmérettetned magad, aki abszolút a csúcson van és dominál egy olyan autóban, amihez hozzászokott, akkor talán nem lenne abban a pozícióban, mint amilyenben ma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Verstappen karrierjének ártott volna, ha csatlakozik Hamiltonhoz a Mercedesnél
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!