Russellnek a gumikezelésen ment el a futamgyőzelme - F1VILÁG.HU

Russellnek a gumikezelésen ment el a futamgyőzelme

A pole-pozícióját nem tudta futamgyőzelemre váltani, mégis elégedetten távozik a Hungaroringről George Russell, aki az abroncsaival küzdve a harmadik helyen zárta a 2022-es Magyar Nagydíjat.

Óriási küzdelmet követően megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára a Mercedes idei igazolása, George Russell a Magyar Nagydíjon. Sokak biztosan keserűen élték meg, hogy a fiatal brit a szombaton megszerzett első rajthelyét nem tudta megvédeni, Russell ennek ellenére elégedetten adott nyilatkozatot a leintést követően. Elmondása szerint a futam első harmadában még hitt a győzelemben, de a verseny előrehaladtával számára kedvezőtlenül alakultak a körülmények, így egyre romlott a tempója.

„Az elején a lágy keverékeken még hittem magunkban. Jó volt a rajt és az első etapunk, de aztán az érkező esővel közepesek keverékeken nagyon szenvedtem, amik kissé visszahűltek. Tegnap pole-pozíciót szereztünk, ma mindkét autóval dobogós helyezést szereztünk, szóval határozottan fejlődünk!”

Russell az adatok hosszas elemzésével szeretné megérteni a futam közbeni nehézségeit, azt azonban már most elárulta, hogy a gumikezelésen szeretne javítani.

„Mindkét etapunkon nagyon hamar kiálltunk a bokszba, így sokat kellett hajtani a gumikat. Nehéz helyzetben voltam, de attól még felállhatok a dobogóra” – magyarázta Russell, akit a végén csapattársa, Lewis Hamilton is maga mögé utasított.

A fiatal brit már várja a háromhetes nyári szünetet, amire érzése szerint mindenkinek nagy szüksége van a hosszú első „félidő” után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!