Friss hírek

Russellnek nem szóltak a technikai hibáról, ami a kiesését is okozhatta volna

A kiesés veszélye fenyegette a vasárnapi Brazil Nagydíjon George Russellt, a Mercedes azonban nem szólt a brit pilótának arról, hogy gondok vannak az autójával.

Russell az élről rajtolva, magabiztos versenyzést bemutatva szerezte meg pályafutása első F1-es nagydíjgyőzelmét, mely a Mercedes idei első diadala is. Bár a fiatal pilóta győzelme viszonylag simának tűnt, Toto Wolff a leintést követően elárulta, a futam közben gondok merültek fel autójával, a csapat pedig attól félt, Russell nem fog eljutni a célig.

„Volt egy vízszivárgás az autón a verseny során, és nem volt egyértelmű, hogy el fogunk tudni menni a végéig” – árulta el a csapatfőnök.

Hirdetés
 

A Mercedesnél attól tartottak, hogy Russell néhány kör híján nem fog eljutni a kockás zászlóig, a brit pilótának azonban nem szóltak minderről, Wolff elmondása szerint ugyanis „mindenki egyetértett abban, hogy hagyjuk vezetni őt a végéig, akár víz nélkül is, és megpróbáljuk befejezni a versenyt”.

A Mercedesnél a futam hajrájában úgy döntöttek, hagyják, hogy versenyzőik az első két helyen haladva csatázzanak egymással, igaz, a 2. helyen befutó Lewis Hamilton végül nem került támadási közelségbe Russell mögött.

„Csapatként mi mindig kiállunk a szabad versenyzés mellett, soha nem cselekedtünk másképp, hacsak egy versenyző matematikailag már nem esélyes a bajnoki címre, míg a másik igen” – magyarázta Wolff. „Ami azt illeti, vártuk, hogy versenyezzenek egymással ugyanolyan gumikkal, és át is beszéltük ezt délelőtt a stratégiai értekezleten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russellnek nem szóltak a technikai hibáról, ami a kiesését is okozhatta volna
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!