Friss hírek

Russellnek nem volt vesztenivalója, a rajtnál Verstappent is lenyomná!

Elképesztő teljesítményt nyújtva a 2. rajtkockát szerezte meg a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén George Russell. A Williams versenyzője a kvalifikáció után azt mondta, „nem volt vesztenivalója” az esős körülmények között.

A szezon 12. időmérőjét esős, már-már kaotikus körülmények között tartották Spában, az utolsó szakaszban pedig Lando Norris csúnya balesete is borzolta a kedélyeket.

A rajtelsőséget végül a Red Bull bajnokesélyese, Max Verstappen szerezte meg George Russell és Lewis Hamilton előtt. Hármójuk eredménye közül főleg Russellé a kiemelendő, a brit tehetség ugyanis a nem épp topcsapatnak számító Williamsszel tudott remekelni.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, mit mondjak” – mondta a brit tehetség az időmérőt követően. „Azt gondoltam, remek munkát végeztünk azzal, hogy továbbjutottunk a Q1-ből azok után, ahogy pénteken szerepeltünk, most pedig itt vagyunk az első sorban!”

„A srácok lenyűgöző munkát végeztek. Mindig a megfelelő időben voltunk a pályán, az autó pedig nagyszerű volt. Nagyon magabiztos voltam, szóval várom a holnapot.”

„Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy nem volt vesztenivalóm. A Q3-ba jutottunk, ami nem megszokott dolog számunkra, és egyszerűen csak mentünk érte! Az utolsó körre tartogattuk a teljes motorerőt. Nyilván a holnapi nap lesz az igazán fontos, szereznem kell néhány további pontot.”

Russell az augusztus eleji Magyar Nagydíjon szerezte idei első pontjait a Williamsnek, és persze szeretné gyarapítani egységei számát.

Arra a kérdésre, hogy megpróbálja-e majd támadni Verstappent az első kanyarban, Russell így felelt. „Ez a cél – ha lesz miért menni, menni fogunk érte!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!