Költségplafon-ügy

Russellnek van sejtése, miért gyengélkedik a Mercedes az időmérőn

George Russellnek van egy elmélete arra, hogy csapata, a Mercedes miért nem tud jól szerepelni a Forma-1-es időmérőkön. A fiatal pilóta szerint a gumikezeléssel függ össze a gyengébb egykörös teljesítmény.

A Mercedes idén rendre jobb teljesítményre képes a versenyeken, mint az időmérőkön, ez főleg azért okoz problémát, ezen pedig próbál dolgozni a csapat, hiszen kétségkívül jobb eredményeket lehetne elérni vasárnaponként, amennyiben a versenyzők kedvezőbb rajtpozíciókból vághatnának neki a futamoknak.

Pedig a versenyeken a tempót tekintve egyre gyakrabban van esélyük a dobogóra, miközben az időmérőn – néhány kivételtől eltekintve – nemigen tudnak beleszólni a Red Bull és a Ferrari dolgába. George Russell szerint ennek köze lehet ahhoz, hogy a W13-as kódjelű versenyautó alapvetően remekül bánik a gumikkal, ami viszont egy időmérős kör tekintetében megbosszulja magát.

Hirdetés
 

„Olyasvalami ez, amit 15 verseny után is próbálunk megérteni” – mondta a brit pilóta. „Nem kétséges, hogy nagyon jók vagyunk a gumihőmérséklet menedzselésében, és ez talán ellenünk játszik az időmérőn.”

„Azt gondolom, azok a középmezőnybeli autók, melyek több hőmérsékletet tudnak átvinni a gumik, megengedhetik maguknak azt, hogy lassabb kivezető köröket teljesítsenek, és kevésbé használják el a gumikat, így egy körön talán jobb teljesítményt tudnak nyújtani.”

„A mi esetünkben viszont rendre azt látni, hogy a köreinknek nagyon gyorsnak kell lenni az időmérőn, hogy elérjük a hőmérsékletet, emiatt viszont jobban használódik a gumi felülete. És talán ez az oka annak, hogy hátrányban vagyunk az időmérőn. De ez csak teória. Egyelőre nincs sok dolog, amivel alá tudjuk támasztani ezt az érvelést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russellnek van sejtése, miért gyengélkedik a Mercedes az időmérőn
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!