Russellt akarja autójába ültetni a Mercedes, döntés szerda délelőtt várható - F1VILÁG.HU

Russellt akarja autójába ültetni a Mercedes, döntés szerda délelőtt várható

HIRDETÉS
Az Autosport című brit lap értesülései szerint George Russell a legesélyesebb arra, hogy beugorjon a koronavírusos Lewis Hamilton helyett a hétvégi Szahíri Nagydíjon. A végleges döntést várhatóan szerda reggel hozza meg a Mercedes.
George Russell (GBR) Williams Racing in the FIA Press Conference.
Turkish Grand Prix, Thursday 12th November 2020. Istanbul, Turkey.
FIA Pool Image for Editorial Use Only

Hamilton koronavírus-tesztje hétfőn mutatott pozitív eredményt, miután a brit versenyző enyhe tüneteket észlelt magán. A Mercedes kedden délelőtt jelentette be, mivel világbajnok versenyzőjük 10 napos karanténba vonult, nem tud rajthoz állni a második bahreini versenyen – arról azonban még nem döntött a csapat, hogy kit ültet Hamilton helyére hétvégén.

A Mercedes tartalékversenyzője, Stoffel Vandoorne kedden még Valenciában tesztelt a Forma-E mezőnyével, szerdán azonban már Bahreinbe utazik – úgy tudni, a Mercedes vagy őt, vagy pedig a jelenleg a Williamsnél szolgáló juniorpilótát, George Russellt ülteti autójába.

Utóbbi versenyző szerepeltetése mindazonáltal nem lenne egyszerű, hiszen a fiatal brit szerződésben áll a Williamsszel – ám miután a Mercedes remek kapcsolatot ápol a grove-i istállóval, jó eséllyel meg tudnák győzni őket arról, hogy egy hétvégére adják kölcsön a fiatal pilótát.

Az Autosport című szaklap szerint Russell a Mercedes első számú választása, ám végleges döntés még nem született, a német istálló és a Williams között ugyanis zajlanak még az egyeztetések.

Úgy tudni, a Mercedes szerda délelőtt mindenképp szeretne végleges döntést hozni, hogy a lehető legjobban felkészülhessen a hétvégére.

Amennyiben Russell valóban beülhet a Mercedesbe a hétvégi Szahíri Nagydíjon, és akár a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, úgy a Williamsnél a tartalékos Jack Aitken debütálhat az F1-ben.

A fiatal pilóta egyébként ezen a hétvégén versenyezne a Forma-2-ben, ám a Stájer Nagydíj pénteki nyitóedzésén már vezethette a Williams autóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!