Russellt „sokkolná”, ha a pole-ért harcolhatna szombaton - F1VILÁG.HU

Russellt „sokkolná”, ha a pole-ért harcolhatna szombaton

HIRDETÉS
Igazán elégedett a Holland Nagydíj nyitónapjával George Russell, a Mercedes versenyzője ugyanakkor azt mondja, „sokkolná”, ha a rajtelsőségért tudnának harcolni a szombati időmérőn.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 02: George Russell, Mercedes W13 during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Friday September 02, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Russell a Magyar Nagydíjon már szerzett egy pole-t, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon azonban kiábrándítóan szerepeltek a Mercedesek az időmérőn. A zandvoorti nyitónapon ugyanakkor igencsak meggyőzőek voltak, Lewis Hamilton mindössze 72 ezredmásodperccel maradt le a leggyorsabb versenyzőtől, Charles Leclerc-től, míg Russell az 5. pozícióban zárta a napot 3 tizedes hátránnyal.

A brit pilóta az erős kezdés ellenére nem számít arra, hogy meg tudják majd ismételni a hungaroringi remeklést a holnapi időmérőn.

„Szerintem Magyarország egyedülálló volt. Szerintem ellenfeleink nem igazán éreztek rá aznap, mi pedig abszolút pazar munkát végeztünk. Nyilván éppen csak előttük végeztünk” – mondta a brit pilóta. „Nagyon lesokkolna, ha meg tudnánk ismételni a magyarországit, de szerintem határozottan közelebb vagyunk most, mint egy jó ideje bármikor.”

A Mercedes-pilótája ugyanakkor hozzátette, a W13-as versenytempója erősnek mutatkozott, így magabiztosan várja a folytatást.

„Szerintem a verseny nekünk kedvezhet, és úgy gondolom, a versenytempónk erősnek tűnik. De a megfelelő helyről kell rajtolnunk. Ha a harmadik sorból kell indulnunk, nehéz lesz az első, vagy a második helyért harcolni. Beleássuk magunkat a dolgokba ma este, és próbálunk annyi adatot felszívni, amennyit csak lehet. De meglehetősen jó helyzetben vagyunk.”

Russell beszélt arról is, mennyire élvezte, hogy a pálya utolsó, döntött kanyarjában nyithatták a DRS-t.

„Szerintem hihetetlen, mekkora tapadást ad ez a kanyarmegdöntés, és a 3-as kanyar is mennyire jól tapad. Be lehet dobni az autót, és egyszerűen betapad. Nagyszerű érzés!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!