Friss hírek

Russellt szíven ütötte egy néző gyűlölködése

George Russell már negyedik évét tölti a Forma-1-es mezőnyben, ám a negatív szurkolói kultúrával csak nemrég találkozott első alkalommal. A brit nem érti, hogyan érezhet vele kapcsolatban ellenszenvet olyasvalaki, akivel nem is ismerik egymást.

A brit pilóta F1-es karrierjének első három évét a többnyire a mezőny utolsó helyein küzdő Williamsnél töltötte, idénre azonban a konstruktőri címvédő Mercedeshez került, ahol még ha a győzelmekért eddig nem is tudott harcolni, a dobogós helyek sorsába már rendszeresen beleszól, és a mezőny leggyorsabb pilótái az ellenfelei.

A versenyzők, ahogy közelebb kerülnek a tűzhöz, több rajongóra tesznek szert, ezzel egyidőben viszont az ellenszurkolóik száma is gyarapodni kezd azok között, akik Russell esetében éppen a Mercedes valamelyik ellenfele, a Ferrari vagy a Red Bull sikeréért szorítanak. A 24 éves brit ennek kapcsán új, kellemetlen tapasztalatra tett szert két hete, a Kanadai Nagydíj hétvégéjén.

Hirdetés
 

„Ahogy egy versenyző egyre ismertebb lesz, az kétségtelenül számos pozitívummal jár. Azonban vannak olyan hátulütői is, amelyek ellen tennünk kellene valamit. Montrealban történt meg velem először, hogy valaki a nevemet kiáltotta, majd fújolt egyet. Én csak ott ültem az autóban a versenyzői parádé során, és elég furcsa volt értelmezni, hogy ez a 35-40 éves ember így reagált, miközben nem is ismerem őt” – fedte fel élményét Russell Silverstone-ban.

„Én csak próbálom önmagamat adni, a legjobbamat nyújtani minden versenyen, hozzáadni a show-hoz, udvariasan és kellemesen viselkedni mindenkivel. Persze vannak dolgok, amelyeket egyszerűen meg kell szoknunk, elfogadva, hogy sajnos ilyen világban és társadalomban élünk jelenleg.”

Russell tudja, az ellenséges szurkolói magatartás nem csak az F1-re jellemző, sőt az autósport még a békésebb rajongói kultúrával rendelkező sportágak közé tartozik.

„Ez olyasvalami, amit meg kellene próbálnunk kiiktatni. Mert milyen jogon fújol ez az ember bárkire? A focirajongók milyen jogon sértegetik a játékosokat? Mi mind csak a munkánkat végezzük, szeretnénk egy jó karriert felépíteni, és szerintem ez az, amit sokan nem tartanak tiszteletben” – elmélkedett a brit pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!