Sainz 5 év múlva már F1-es világbajnok akar lenni - F1VILÁG.HU

Sainz 5 év múlva már F1-es világbajnok akar lenni

HIRDETÉS
Öt éven belül szeretne világbajnok lenni a Ferrari Forma-1-es csapatával Carlos Sainz. A spanyol tudja, nagy felelősség az olasz istálló versenyzőjének lenni, de felkészült a rá váró kihívásokra.
2021 FERRARI TEAM LAUNCH  - MARANELLO 26/02/2021 Carlos Sainz
credit: © Scuderia Ferrari Press Office

A maranellói gárda utoljára 2007-ben, még Kimi Räikkönen révén szerzett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, az elmúlt évek pedig komoly nehézségeket tartogattak a Ferrari számára.

Főleg a 2020-as év alakult kiábrándítóan: a Scuderia története egyik legyengébb idényét produkálta azzal, hogy csak a 6. helyen zárt az összetett pontversenyben.

A Ferrarinál pedig folyamatos csapatépítés zajlik: a technikai részleg átalakítása mellett a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét Carlos Sainz vette át. A spanyolnak gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Ferrari versenyzője lett.

„10-11 éves lehettem, amikor elvittek a barcelonai Spanyol Nagydíjra, ahol találkoztam Fernando Alonsóval, Michael Schumacherrel, és rögtön beleszerettem a Forma-1-be. A céljaim onnantól kezdve egyértelműek voltak. A pillanat, amikor az ember aláírja a szerződését, és ráeszmél, hogy a Ferrari Forma-1-es versenyzője lett, teljesen megváltoztatja az életét” – fogalmazott a spanyol versenyző.

„Az első ferraris munkanapom decemberben jött el. Ekkor találkoztam mindenkivel a gyárban. Az összes mérnökömmel, szerelőmmel, akikkel együtt fogok dolgozni. Elkezdtem dolgozni a jövőn.”

„Az első alkalom, amikor felveszed a tűzpiros öltözéket, a tűzpiros sapkát, és belenézel a tükörbe, olyan pillanat, amit nem felejtesz el soha, még 80-90 évesen sem.”

Sainz azt mondja, természetesen egy célja van: világbajnok akar lenni a Ferrarival.

„Az, hogy 26 évesen elértem azt, hogy a Ferrari pilótája legyek, olyasvalami, amiért nyilvánvalóan mindig is dolgoztam. A célom, hogy 5 éven belül világbajnok legyek. Hiszem, hogy a Ferrari a legmegfelelőbb csapat arra, hogy ezt elérjem. Úgy gondolom, a legjobb helyen vagyok a legjobb időben. Csak egy kis időre van szükségünk ahhoz, hogy megvalósítsuk.”

Sainz azt mondja, hosszú út áll a csapat előtt ahhoz, hogy visszatérjenek a győztesek útjára. A 26 esztendős versenyző azt mondja, csapattársával, Charles Leclerc-rel is jól együtt kell dolgoznia.

Hirdetés

„Ehhez komoly csapatépítésre van szükség. Amint elkezdenek jönni az eredmények, lesz egyfajta lendület csapaton belül, és mindannyian izgatottabban várjuk majd a jövőt!”

„A Ferrarinak arra van szüksége, hogy a két versenyző űzze egymást, és egy irányba húzzanak, hogy az autó gyorsabb és gyorsabb legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!