Friss hírek

Sainz a balesetről: El kellett kerülnöm az ütközést Tsunodával

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője elárulta, hogyan történt balesete az F1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén – a spanyol pilóta Yuki Tsunoda ütközése miatt csapódott a falnak Bakuban.

Kettős balesettel ért véget az Azeri Nagydíj időmérő edzése, miután először Yuki Tsunoda, majd Carlos Sainz ütközött a falnak – a két pilóta incidense ráadásul közvetlenül egymás után történt, látszólag egymástól függetlenül, ám Sainz elárulta, a japán balesete zavarta meg őt.  

Elsőként Tsunoda ütközött a gumifalnak a 3-as kanyarban: „Túl későn fékeztem, és belementem a falba. Blokkoltak a kerekeim a bejáratnál, nem volt esélyem arra, hogy bevegyem a kanyart, és a falnak ütköztem. Kár érte” – mondta az AlphaTauri versenyzője. 

Sainz elmesélte, közvetve az ő balesetét is Tsunoda ütközése okozta. 

„330 km/h-val mentem, láttam a füstöt és nem tudtam, hogy bevette-e a kanyart vagy ütközött. Szóval a fékre léptem, keményen befékeztem, hogy megpróbáljam bevenni a kanyart, aztán láttam, hogy ütközött és el kellett kerülnöm az incidenst.”

Hasonló eset történt két héttel ezelőtt is, amikor Sainz csapattársa, Leclerc ütközött a falnak éppen a spanyol előtt. 

„Nem ideális, hogy két egymást követő nagydíjon a közvetlenül előttem lévő autó balesetezik a Q3-ban” – mondta. 

Ezzel együtt Sainz az 5. rajthelyet szerezte meg Bakuban, aminél szerinte jobbra is képes lett volna. 

„Ezúttal a Q3-ban az első körömön szélárnyékra kellett volna mennem, ami Charles-nak is extra két tizedmásodpercet adott a pole-ért folytatott harcban. De nem tudtam, hogy még egy piros zászló lesz a Q3-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!