Friss hírek

Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén

Soha nem volt még olyan kihívásokkal teli éve a Forma-1-ben Carlos Sainznak, mint 2022-ben – a Ferrari spanyol versenyzője azt mondja, rengeteget tanult, és úgy érzi, versenyzőként is sokat fejlődött az évad során.

Sainz idén második évét teljesítette a Ferrarinál, a szezon elején azonban jobbára csak csetlett-botlott a csapat F1-75-ös kódjelű versenyautójával. A rutinos pilóta már korábban beszélt arról, rengeteget kellett változtatni vezetési stílusán annak érdekében, hogy tartani tudja a lépsét csapattársával, Charles Leclerc-rel, most pedig úgy nyilatkozott, büszke arra a fejlődésre, amit a szezon során produkált.

Amikor a spanyol pilótát arról faggatták, mit tanult a hullámzóan alakult 2022-es idényből, így felelt: „Hogy őszinte legyek, sokat! Nagy kihívást jelentett az idény eleje, mivel azonnal hátrányba kerültem, és olyan kihívásokkal szembesültem, amikre talán nem számítottam.”

„De őszintén szólva nagyon büszke vagyok arra, ahogy visszahoztam a szezonomat, arra, ahogy motivált maradtam a rengeteg hullámhegy és hullámvölgy közepette. Csapatként, illetve én magam is a sok kiesés ellenére képesek voltunk fordítani az idényünkön, most pedig újra azon a szinten vezetek, amilyenről tudom, hogy képes vagyok rá. Szóval magammal viszem a pozitívumokat.”

Sainz hozzátette, úgy érzi, 2015-ös debütálása óta nem tanult annyit a Forma-1-ben, mint idén.

„Azt gondolom, ez volt az az év, melyben a legtöbbet tanultam 2015 óta. Az volt az első évem a Forma-1-ben. Utána voltak nehezebb és könnyebb idényeim, de soha nem volt olyan kihívásokkal teli, mint a 2022-es.”

„Olyan helyzetben találtam magam ezzel az autóval, hogy folyamatosan le voltam maradva a tempót tekintve az első 5-6 versenyen, és sokat kellett küzdenem azért, hogy változtassak bizonyos dolgokon a vezetésemben, néhány dolgon az autón, hogy megpróbáljam a kedvemre valóra alakítani.”

„És ki kellett iktatnom néhány ösztönt is azzal kapcsolatban, ahogy vezetek, ez pedig sokáig tartott. De amint megtörtént, úgy éreztem, hogy nagyot léptem előre versenyzőként, és rengeteget tanultam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!