Sainz a dobogót célozza meg a gyenge időmérő után - F1VILÁG.HU

Sainz a dobogót célozza meg a gyenge időmérő után

HIRDETÉS
A dobogót célozza meg a vasárnapi Monacói Nagydíjon a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz.
2 - GP MONACO F1/2023 - VENERDì 26/05/2023  - credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol pilóta a biztató pénteki kezdés után csak a 4. legjobb időt autózta a szombati időmérőn, csapattársa, Charles Leclerc rajtbüntetése miatt azonban előrébb léphet egy pozíciót, így a 3. helyről várhatja a piros lámpák kialvását. Sainz azt mondja, alapvetően csalódott az eredmény miatt, mert nem tudta megmutatni a Q3-ban azt a remek tempót, ami egész hétvégén bizakodásra adott okot számára.

„Csalódott vagyok, mert egész hétvégén jó formában voltam, megvolt a tempó, a pénteki kisebb hiba után visszanyertem az önbizalmamat, szóval erős volt, igyekeztem jó köröket összerakni” – mondta a Ferrari pilótája. „Sajnos az utolsó Q3-as körben három autó volt előttünk, előznünk kellett mindenhol, és nagyon megzavart a forgalom. A 3-as és 4-es kanyarban turbulens levegőben kellett autóznom, akárcsak a 6-os és 7-es kanyarokban, az utolsó szektorban. Szóval rosszkor voltunk rossz helyen.”

„De legalább a tempó megvan, és tudjuk, hogy vasárnap, ha tiszta pályán autózhatunk, előrébb juthatunk.”

Arra a kérdésre, hogy meglehet-e a dobogó a mai futamon, Sainz így felelt: „Szerintem igen, erős helyzetből várjuk a versenyt – nem a pozíciót, hanem a tempót illetően. Márpedig tudjuk, mennyire fontos a jó pályapozíció Monacóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!