Sainz: A fejlesztések miatt nagyon fontos hétvége vár ránk - F1VILÁG.HU

Sainz: A fejlesztések miatt nagyon fontos hétvége vár ránk

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint nagyon fontos hétvége vár a Nürburgringen a McLaren Forma-1-es csapatára, a lehető legjobban ki kell ugyanis értékelniük vadonatúj fejlesztéseiket annak érdekében, hogy meg tudják tartani 3. helyüket a konstruktőri pontversenyben.
Carlos Sainz, McLaren MCL35

A wokingi gárda bombaformában kezdte a 2020-as idényt, Lando Norris révén a McLaren dobogós eredménnyel indított.

Az elmúlt versenyeken azonban a Racing Point és a Renault igencsak ütőképesnek mutatkozott, a három istállót pedig mindössze 7 pont választja el egymástól a tabellán.

A McLaren a legutóbbi versenyeken egy vadonatúj orrkúpot tesztelt, mely Andreas Seidl csapatfőnök szerint egy rendkívül fontos fejlesztés a jövőbeli irányvonalat tekintve.

A Nürburgringre a csapat további újításokkal érkezett, Sainz pedig azt mondja, a hétvégi szabadedzések döntő fontossággal bírnak az autófejlesztés szempontjából.

„A mostani egy nagyon fontos hétvége a csapat számára” – nyilatkozta a spanyol. „Elég sok új elem van az autón, amiket meg kell értenünk, a körülmények viszont nem ideálisak ehhez.”

A németországi időjárási körülmények ugyanis komoly kihívásokat tartogatnak a mezőny számára: hűvös, esős idő fogadta a csapatokat a Nürburgringen.

„Ugyanakkor viszont meg kell bizonyosodnunk arról, hogy kiismerjük ezt a pályát. Elég új számunkra, hiszen régóta nem jártunk itt, szóval leszegett fejjel kell dolgoznunk, el kell végeznünk a házi feladatunkat, és erősebb csomaggal kell nekivágnunk a szombatnak és a vasárnapnak, mint Oroszországban és Mugellóban – tudjuk ugyanis, hogy ezeken a futamokon ellenfeleink erősebbek voltak.”

A McLaren mindössze 8 pontot szerzett az utolsó két futamon, Sainz pedig két kiesést volt kénytelen elkönyvelni. A Racing Point eközben 22, a Renault pedig 28 ponttal gazdagodott, így egyre kiélezettebb a küzdelem a konstruktőri 3. helyért.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!