Sainz: A Ferrari és a Red Bull szintjére akarunk kerülni – F1VILÁG.HU

Sainz: A Ferrari és a Red Bull szintjére akarunk kerülni

HIRDETÉS
Fotó: Renault

A Renault versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, versenyautójuk minden egyes területén javíthatnak, és pontosan ez kell ahhoz, hogy egyszer elérjék végső céljukat, és az élmezőnyben harcoljanak.

A francia gyártó idén rendszeresen a pontszerző pozíciókért harcolhat, ám jelenleg a Ferrari motorjait használó Haas csapata komoly ellenfélnek bizonyult.

Sainz azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban 2018-ban, ám rámutatott arra, a Renault célja alapvetően az, hogy a top 3-ba kerüljön.

„A Haas meglepetést okozott, de a Renault célja, hogy egy kicsit azért előrébb kerüljön – a Red Bull és a Ferrari szintjére. Ami azt illeti, továbbra is a top 3 a célunk” – mondta Sainz, majd hozzátette, a Haas tempója a gyors pályákon „majdhogynem olyan, mint a három élcsapaté”.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Renault-nak miben kellene fejlődnie, így felelt: „Az autót tekintve minden egyes területen lehet fejlődni. Nem tudok rámutatna egy olyan pontra sem, amin ne javíthatnánk jelenleg.”

„És ezt pozitívumként említem, nem pedig kritikaként. Szerintem kellően konstruktív dolog, ha azt mondjuk, hogyha világbajnokok akarunk lenni újra, minden tekintetben javulnunk kell. Találkoztam a gyárban dolgozókkal, és tudom, hogy mindenki tökéletesen képes erre.”

„Viszont azt gondolom, ez a csapat jelenleg arra van felkészülve, hogy a 4. helyen zárja a konstruktőri bajnokságot. Sok fejlesztésünk lesz még. Ez a jó dolog abban, hogy nagycsapat vagyunk. És meggyőződésem, hogy vissza tudunk vágni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!