Sainz: A Ferrari momentán nincs a top 3-ban - F1VILÁG.HU

Sainz: A Ferrari momentán nincs a top 3-ban

HIRDETÉS
Sem Bahreinben, sem Szaúd-Arábiában nem volt jó a Ferrari versenyautójának tempója, így rengeteg tennivaló vár a patinás olasz istállóra Carlos Sainz szerint.
4 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - DOMENICA 19/03/2023 Carlos Sainz Ferrari

A Scuderia annak reményében vágott neki az új idénynek, hogy a tavalyi vereség után idén valóban képes lesz harcba szállni a világbajnoki címért a Red Bull ellenében. Az idénykezdet azonban kiábrándítóan alakult a csapat számára, új, SF-23-as kódjelű versenyautója ugyanis nem volt elég gyors, ráadásul a megbízhatósággal is gondok akadtak.

A múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon ráadásul a Ferrari nemcsak a Red Bull-lal és Fernando Alonso Aston Martinjával, hanem a Mercedesekkel szemben is alulmaradt, a csapatnál pedig kénytelenek voltak elismerni, egész egyszerűen hiányzik a tempó.

Amikor a Sky Sports F1 televízió arról kérdezte Carlos Sainzot, meglepte-e a Mercedes dzsiddai teljesítménye, így felelt: „Igen, egy kicsit.”

„A pénteki edzések után, illetve még a versenyhétvége előtt azt hittük, elkaptuk őket, és azt gondoltuk, gyorsak vagyunk. Még az időmérő után is, ahol Charles briliáns kört futott, én viszont küszködtem. Azt gondoltuk, a versenytempónk rendben lesz – de nem volt rendben. Van tehát tennivaló, fejlesztések is jönnek majd – de sajnos időre van szükség ezekhez. Addig ezzel kell boldogulnunk.”

„Azt gondolom, a kemény gumikkal futott utolsó etapban a miénk volt az a két autó, mely visszaesett. Szükségünk lesz még néhány fejlesztésre.”

Sainz hozzátette, a dzsiddai hétvége alapján nagyon úgy tűnik, hogy nincsenek a három legjobb csapat között.

„Momentán azt gondolom, a miénk volt a negyedik leggyorsabb autó a pályán. Látnunk kell, hogy miért, és javulnunk kell. Két különböző pályán sem volt valami jó a versenytempónk, szóval tudjuk, hogy van dolgunk bőven.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!