Friss hírek

Sainz: A Ferrari nem falja fel a versenyzőit

Carlos Sainz nem tart attól, hogy a Ferrarinál kiégne mint versenyző – szerinte Fernando Alonso és Sebastian Vettel sem azért távoztak a csapattól, mert a Ferrari tönkreteszi a pilótáit.

Vettel 5 év után távozik a Ferraritól, helyére pedig Carlos Sainz érkezik a McLaren istállótól. A spanyol pilóta már nagyon izgatott a közös munka miatt, és bízik benne, hogy hasonló munkakörnyezetet tud majd kialakítani az olaszokkal, mint a McLarennél

Sainz és a McLaren kapcsolata remekül alakult az elmúlt két évben: ezt az is bizonyítja, hogy a csapattagok megható videóval búcsúztak versenyzőjüktől. 

A spanyol pilóta bízik benne, hogy hasonló lesz a kapcsolata új kollégáival is, és rögtön védelmébe is vette a Ferrarit: szerinte nincs mitől tartania. 

A Ferrari nem olyan csapat, amely megeszi és felfalja a versenyzőit. Ha megnézzük Vettel karrierjét… Melyik pilóta ne akart volna 5 évet eltölteni a Ferrarinál, ahogyan ő?”

„A leghosszabb idő, amit egy csapatnál eltöltöttem, az két év volt, szóval ha a Ferrari falja fel a versenyzőit, akkor mit csinál a Renault, a Toro Rosso és a többiek?”

Alonso is öt évet töltött a Ferrarinál. Nem az a csapat, ami felzabálja a pilótákat. Én is szeretnék egy ciklust eltölteni a Ferrarinál, hasonló környezetet teremteni, mint a McLarennél. Van tapasztalatom abban, hogy hogyan szervezzünk munkacsapatot, és remélem, hogy olyan csapatom lesz, mint a McLarennél volt – vagy hasonló, vagy jobb. A tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani, hogy ez sikerüljön.” 

Sainz hozzátette, úgy érzi, rengeteget fejlődött az elmúlt két évben, amiért nagyon hálás a McLarennek, ahol minden lehetőséget megadtak számára ehhez. 

„A McLarennél a legjobbamat tudtam nyújtani mint versenyző” – nyilatkozta Sainz. „Már fejlődtem a Toro Rossónál vagy a Renault-nál töltött időszakomhoz képest. Fejlődtem a versenyeken, a rajtoknál, az időmérőkön, de nem tudom, hogy hol lettem jobb most. Ez egy folyamatos és valószínűleg erősebb előrelépés volt, mint gondoltam.

„A McLarennél sokkal komfortosabban éreztem magam, mint máshol, és a kétéves szerződés nyújtotta stabilitás lehetővé tette számomra, hogy fejlődjek, alkalmazkodjak az autóhoz és jobb teljesítményt nyújtsak. Nagyon boldog vagyok és nagyon hálás ezért a két évért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!