Sainz: A Ferrari nincs is olyan messze a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Sainz: A Ferrari nincs is olyan messze a Red Bulltól

Bár az utóbbi hónapok eredményei nem ezt tükrözik, Carlos Sainz szerint a Ferrari Forma-1-es istállója nyers teljesítményben egészen közel áll a Red Bullhoz. Jövőre le akarják győzni őket.

A Red Bull Forma-1-es csapata sorozatban tizedik futamgyőzelmére készül a hétvégi Brazil Nagydíjon, miközben a Ferrari alakulata utoljára a júliusi Brit Nagydíjon állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Carlos Sainz szerint egyértelmű, hogy az energiaitalos csapat Max Verstappen vezetésével jobb csomaggal rendelkezik, ám a Ferrari lemaradását egyáltalán nem tartja túl nagynak. Ezt figyelembe véve a vörösök egyetlen célt tűztek ki maguk elé: 2023-ban megszerezni a Red Bulltől a világbajnoki címet.

“A Red Bull fölényben volt, de jelentős tempóelőny nélkül dominált. Nem gondolom, hogy az autó teljesítményét és fejlettségét tekintve nagy lemaradásban lennénk. Ha visszagondolnak, Austinban pole-t szereztem, birtokoltuk az első sort, szóval nem lehet túl nagy a hátrányunk a Red Bullhoz képest” – magyarázta Sainz, aki elismerte: a Ferrarinak jövőre szintet kell lépnie, ha fel akarják venni a harcot a címvédőkkel.

“Meg kell értenünk a jövő évi abroncsokat és ki kell találnunk, hogyan lehetne jobb a versenytempónk, mivel ők ebben egyértelműen jobbak. A stratégia, a futam végrehajtása és a gumikezelés is olyan területek, amelyeken fejlődni akarunk, és amelyeken jelenleg is dolgozunk. Nyers teljesítmény szempontjából viszont nem vagyunk olyan messze. Kicsit több teljesítményre és leszorítóerőre van szükség, hogy behozzuk a lemaradást, esetleg meg is előzzük őket. Bízunk benne, hogy erre képesek vagyunk.”

Sainz elismerte, hogy az idei szezon első felében nyújthatott volna jobb teljesítményt is, ugyanis az eredményei rendre elmaradtak Charles Leclerc-éitől. Első és eddig egyetlen F1-es futamgyőzelmét a Brit Nagydíjon szerezte, ahol a pole-pozícióból sikerült nyernie. Az idei szezonjából tanulva tisztában van vele, hogy jövőre rögtön az első futamtól kezdve csúcsteljesítményt kell nyújtania, ha le akarják győzni a Red Bullt.

“Ez a tervünk. Nagy célokat kell kitűznünk magunk és a csapat elé. Megpróbáljuk elérni ezeket, aztán meglátjuk, mit hoz az élet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!