Sainz: A Ferrari vissza fog térni a csúcsra! - F1VILÁG.HU

Sainz: A Ferrari vissza fog térni a csúcsra!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Carlos Sainz biztos benne, a patinás olasz istálló vissza fog találni a győztesek útjára. A spanyol szeretné valóra váltani álmát, világbajnok szeretne lenni a Scuderiával.
F1 TEST FIORANO - MERCOLEDì  27/01/21 - CARLOS SAINZ  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Sainz a McLarentől érkezett a maranellói istállóhoz, szerdán és csütörtökön pedig a csapat 2018-as autójával már meg is kezdhette a felkészülést az új idényre.

A 26 esztendős spanyol versenyző azt mondja, gyermekkora óta rajong a Ferrariért, és egy álma válik valóra azzal, hogy az olaszok versenyzője lett.

„Amikor 10 éves voltam, elvittek Barcelonába, és olyan szerencsés voltam, hogy találkozhattam egyik legnagyobb hősömmel, Michael Schumacherrel, és bemehettem a Ferrari garázsába” – mesélte a spanyol versenyző. „Az ottani légkör egyszerűen különleges volt, nem volt hozzá fogható. Szóval a legegyszerűbb módja annak, hogy leírjam, mit jelent számomra, hogy csatlakoztam a Ferrarihoz, ha azt mondom, gyerekkori álmom vált valóra!”

„Amióta elkezdtem versenyezni, két célom volt: hogy Forma-1-es versenyző legyek, és megnyerjem a világbajnokságot. Miután az első megvalósult, minden erőmmel arra összpontosítok, hogy a második célt is elérjem, és ehhez nincs jobb hely a Ferrarinál. Szeretnék segíteni egy győztes csapat létrehozásában, vissza akarom juttatni az élre a Scuderiát, ahová tartozik, és meg akarom nyerni a világbajnokságot.”

A Ferrari tavaly története egyik leggyengébb szezonját produkálta: csak 6. lett a konstruktőri pontversenyben, Sainz azonban biztos benne, a patinás istálló vissza fog kerülni oda, ahová tartozik: az élre.

„Minden egyes csapatnak vannak nehéz időszakai, ez is része a Forma-1-nek. Ami igazán számít, az a visszavágás képessége. A történelem megmutatja, hogy azok a csapatok, melyek győztek a múltban, képesek arra, hogy ismét versenyképessé váljanak. A Ferrari a legeredményesebb csapat a sportág történetében, és ennek oka van. Ha van csapat a rajtrácson, mely képes visszakerülni az élre, akkor az a Ferrari. Teljes mértékben hiszek a projektben, és bár ez a folyamat időbe telhet, meggyőződésem, hogy az istálló visszatér majd a győztesek útjára. Amiben biztosak lehetnek, hogy én mindent beleadok, hogy amennyire csak lehet, lerövidítsük ezt a folyamatot.”

A Ferrarinak 1968 óta nem volt annyira fiatal versenyzőpárosa, mint idén, Sainz viszont azt mondja, ő és Charles Leclerc is elég tapasztaltak már ahhoz, hogy a kor ne okozzon problémát.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy a kor önmagában olyan fontos tényező. A tapasztalat sokkal fontosabb a kornál. Nyilván minél idősebb az ember, annál tapasztaltabbá is válik, de még ez sem garancia arra, hogy gyorsabb leszel. Én még csak 26 éves vagyok, de már 6 szezont lehúztam a Forma-1-ben, és 3 különböző csapatnál versenyeztem, mielőtt csatlakoztam a Ferrarihoz. Charles 23 éves, de már a 4. szezonját kezdi meg a Forma-1-ben, és ez lesz a 3. éve a csapattal. Szóval tökéletesen ismeri az autót és Maranellót.”

„Szóval a lényeg, hogy bár sok év után mi leszünk a legfiatalabb párosa a Scuderiának, nem vagyok már újoncok, és pontosan tudjuk a fontosságát és a felelősségét annak, hogy a Ferrarinál versenyzünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!