Friss hírek

Sainz: A Ferrari visszatért, rám viszont sok munka vár!

Csapattársa, Charles Leclerc mögött a 2. helyen ért célba az évadnyitó Bahreini Nagydíjon Carlos Sainz – a remek eredménynek hála pedig a Ferrari egy kettős győzelemmel kezdte a 2022-es Forma-1-es idényt.

Pedig Sainz saját bevallása szerint sokat küszködött ezen a hétvégén, az időmérőn azonban saját megelégedettségére megszerezte a 3. rajtkockát Leclerc, valamint a vb-címvédő Max Verstappen mögött.

A versenyen a spanyolnak ugyan nem volt esélye a győzelemre, a hajrában azonban mégis meg tudta előzni a technikai gondokkal küszködő Max Verstappent. A holland nem sokkal később kénytelen volt kiállni, Sainzot pedig a 2. pozícióban intette le a kockás zászló.

Hirdetés
 

„Gratulálok Charles-nak, gratulálok a Ferrarinak!” – mondta a spanyol versenyző a leintés után. „A Ferrari visszatért, méghozzá egy kettős győzelemmel. A kemény munka kifizetődik, és végre itt vagyunk.”

Sainz aztán beszélt arról a pillanatról is, amikor megelőzte a regnáló világbajnokot, Verstappent.

„Az újraindításnál elég komoly esélyem volt, mert nagyon tisztán jöttem el Charles és Max mögött” – fogalmazott Sainz. „Max szépen védekezett, és fair volt. De aztán hirtelen láttam a villogó piros fényeket az autóján, és azt mondtam magamnak, ’oké, ez az én esélyem’, és végül megpróbáltam.”

„Balszerencséje volt. Szerintem elég jól vezetett ma ahhoz, hogy megszerezze a 2. helyet, de sikerült rágyorsítanom, és aztán kénytelen volt kiállni. Ez van. És végül jól jött a Ferrarinak.”

„Óriási nap ez a Ferrarinak, amit meg kell ünnepelni. Kiérdemeltük a két nehéz év után. A csapat rajongói és mi magunk is sokat szenvedtünk, de óriási dolog, hogy ezzel a kettős győzelemmel visszatértünk.”

Sainz ugyanakkor beszélt arról is, mindent megtesz azért, hogy a folytatásban jobban szerepeljen – voltak ugyanis gondjai Bahreinben.

„Talán furcsa, hogy most ezt mondom, de ez volt az eddigi legnehezebb ferraris hétvégém. Nem volt meg a tempóm sem a futamon, sem a pénteki edzéseken, de valamiért az időmérőn oda tudtam tenni magam, hirtelen a pole-ért harcolhattam, a mai versenyen pedig újra megmutatkoztak a nehézségeim az autóval kapcsolatban, ezeket pedig meg kell értenem. Valamiért nem tudtam odatenni magam, ami tavaly nem fordult elő, szóval van tennivalóm.”

„Ma még ünnepelni fogok a csapattal, de holnaptól már arra fókuszálok, hogy mit csinálhatnék jobban, hogy legközelebb a győzelemért harcolhassak.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!