Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Sainz: A Ferrarinál minden adott a fejlődéshez

Carlos Sainz szerint a Ferrari Forma-1-es csapata képes lesz arra, hogy felálljon a padlóról, ehhez azonban komoly előrelépéseket kell tennie V6-os erőforrásával.

A most még a McLarennél versenyző spanyol pilóta 2021-ben Sebastian Vettel helyét veszi át a maranellói istállónál, így természetesen neki sem túl kellemes érzés látni jövőbeli csapata küszködését.

A Ferrari kiábrándító formát nyújt idén, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon pedig abszolút padlót fogott: a csapat végigszenvedte a versenyhétvégét, pilótái pedig a 13. és 14. helyeken értek célba vasárnap.

„Egyértelmű, hogy a Ferrarinál most a legkevésbé elégedettek. Szerintem jól látszik, mennyire küszködnek” – mondta Sainz, amikor jövőbeli csapatáról kérdezték, majd hozzátette: „A csapatnak az időmérőn is voltak az általános tapadással kapcsolatos problémái, de általánosságban véve azt mondanám, hogy igen, nagyon nagy lépésre lenne szükségük motorfronton.”

„Tudom, mennyire kemény ez, mivel a Renault-nak is évekbe telt. A Hondának is sokáig tartott. De maga a tény, hogy már majdnem ott tartanak, vagy legalábbis a Renault közel van a Mercedeshez, azt mutatja, hogy meg lehet csinálni.”

Sainz szerint a Ferrarinál megvannak a szükséges források a fejlődéshez, és nagyon bízik abban, hogy sikerül is javulnia az olasz istállónak.

„Ha van csapat, mely rendelkezik a megfelelő létesítményekkel és forrásokkal, és rengeteg próbapaddal, ahol megpróbálhat fejlődni, akkor az a Ferrari. Szóval meggyőződésem, hogy gőzerővel dolgoznak, és remélhetőleg mire én odakerülök, már fejlődnek egy kicsit, és együtt megtehetjük a következő lépést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!