Sainz a Ferrariról: Először próbáltam nem elhinni! - F1VILÁG.HU

Sainz a Ferrariról: Először próbáltam nem elhinni!

HIRDETÉS
Az idén már a Ferrari színeiben versenyző Carlos Sainz azt mondja, amikor az olasz istálló először felvette vele a kapcsolatot tavaly, „próbálta nem elhinni”, hogy a maranellói istálló pilótája lehet.
Carlos Sainz seat fit Ferrari

A Ferrari tavaly májusban jelentette be, a szezon végén megválik négyszeres világbajnokától, Sebastian Vetteltől, helyére pedig Carlos Sainz érkezik, akivel kétéves szerződést kötött a csapat.

Az elmúlt két idényben Sainz igazán meggyőző teljesítményt nyújtott a McLarennel: a középmezőnyből előretörni próbáló istállóval két dobogós eredményt is szerzett, a wokingiak pedig 2020-ban a 3. helyen zárták a konstruktőri pontversenyt.

Sainz január 1-je óta a Ferrari szolgálatában áll, természetesen az istálló maranellói központjában már meg is kezdte a felkészülést az új idényre. Egy interjúban pedig nemrég felidézte az időszakot, amikor a Scuderia először kezdett el tárgyalni vele.

„Az első alkalom, amikor kapcsolatba kerültünk… képzelhetitek! Úgy megy bele az ember, hogy próbálja nem elhinni túlságosan!” – mondta a spanyol a Motorsport.com című internetes portálnak. „Az ember arra gondol, ilyenkor minden versenyzővel tárgyalniuk kell. Szóval próbáltam nagyon nyugodtan kezelni. Próbáltam minden figyelmemet a jelenre fordítani. De a kijárási tilalom idején nem volt semmi tennivaló, nem lehetett sok mindenen gondolkodni, szóval elkezdett egy kicsit jobban érdekelni, jobban vágytam rá.”

„Aztán hirtelen minden nagyon beindult, minden nagyon gyorsan történt abban az időszakban.”

Sainz szerződtetését mindössze 48 órával azután jelentette be a Ferrari, hogy megerősítették, Vettel a 2020-as év végén távozik Maranellóbó. A spanyol számított rá, rengeteg kérdésre kell majd válaszolnia, amikor végül elkezdődik az idény, ugyanakkor méltatta a McLarent, akik remekül kezelték a helyzetet.

„Amikor az ember aláír a Ferrarihoz, tudja, mi következik, mekkora médiafigyelem szegeződik rá” – magyarázta. „A kijárási tilalom kellős közepén volt, és tudtam, hogy Ausztriában rengeteg kérdést feltesznek majd. Olyan időszak volt ez, amelyről tudtam, hogy óriási lesz a médiafigyelem, főleg Spanyolországban. Kétlem, hogy Spanyolországban egy-két éve sokan számítottak arra, hogy Carlos Sainz a Ferrarihoz megy. Szóval nagy dolog volt ez.”

„De nagyon gyorsan elült a dolog. A McLarennel közösen kezeltük, hogy megbizonyosodjunk arról, nem alakul ki sok sztori belőle, csak a jelenre fókuszáltunk. Nem akartuk, hogy mindenféle történettel előálljanak, a nagyon fontos évünkre szerettünk volna fókuszálni. És azt gondolom, ez nagyon jól működött. A McLarennel való kapcsolatom mindig nagyon nyitott és nyugodt volt. Szóval soha nem éreztem a nyomást, soha nem éreztem azt, hogy nagy súly van a vállaimon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!