Friss hírek

Sainz a Ferrariról: Idegesítő, hogy azt gondolják, bánom a döntésem!

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, egy kicsit már „idegesítőek” azok a felvetések, melyek szerint bánhatja, hogy csatlakozott a patinás olasz istállóhoz.

A spanyol pilóta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét veszi át 2021-ben – szerződtetését már tavaly tavasszal, még a 2020-as szezon kezdete előtt bejelentette a Scuderia.

A Ferrari számára viszont kiábrándítóan alakult az év: a csapat csak a 6. helyen zárta a bajnokságot, míg Sainz volt csapata, a McLaren 3. lett az összetettben.

Hirdetés
 

Sokak szerint emiatt Sainz már most bánhatja, hogy aláírt Maranellóba – a spanyol pilóta viszont nem így látja.

„Az biztos, hogy ez egy kicsit már idegesítő volt, mert mindenki arra célozgatott, hogy a Ferrari ugyanilyen gyenge lesz 2021-ben is, és a Forma-1-ben soha nem lehet tudni” – mondta Sainz a Motorsport.com című lapnak.

„A Ferrari természetesen visszalépett 2020-ban, és ők voltak az elsők, akik ezt elismerték, és igazán önkritikusak voltak. Az emberek viszont biztosak voltak abban, hogy a 2021-es év is a küszködésről szól majd…”

„Nekem kétéves szerződésem van a Ferrarival, 2022-ben pedig óriási mértékben változnak a szabályok. 2021 tehát sokkal kevésbé fontos, mint azt egyesek gondolják.”

„Ha a Ferrari 2021-ben fordítani tud a formáján, az nagyszerű lesz, soha nem lehet tudni. Az emberek már akkor célozgattak rá, hogy mivel 2020 borzasztó volt, 2021 is az lesz. Ez idegesítő volt akkor, de nem foglalkoztam vele. Soha nem mondtam olyat, hogy megbántam. Örülök a döntésemnek.”

Sainz azt mondja, magabiztosan várja a 2021-es idényt.

„Jónak tűnik a dolog, habár az autót még nem vezettem. De tudom, hogy min változtattak, és a többi. Egyszerűen egy kicsit jobbnak tűnik a helyzet, és örülök, hogy azt látom, előrelépnek.”

„Mindig mondtam, hogy ha van csapat, amelyik gyorsan fordítani tud a helyzetén a Forma-1-ben, akkor az szerintem a Ferrari. Természetesen a Mercedes is képes rá, de történelme, szakemberei és forrásai miatt a Ferrari mindenkinél jobban. És örömmel látom, hogy ez elkezdődik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz a Ferrariról: Idegesítő, hogy azt gondolják, bánom a döntésem!
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!