Friss hírek

Sainz: A gumik megértése a kulcs Portugáliában

Tovább folytatja az ismerkedést a Ferrari 2021-es versenyautójával a csapat spanyol pilótája, Carlos Sainz.

A rutinos versenyző a 4. legjobb időt érte el a Portugál Nagydíj második szabadedzésén, elmondása szerint azonban a köridőknek egyelőre nincs jelentőségük – szombaton viszont tökéletes munkát kell végezniük.

„Újabb pozitív nap, egy újabb nap arra, hogy tapasztalatokat szerezzek az autóval” – mondta a spanyol versenyző. „Fenntartjuk a pozitív tanulási folyamatot, mivel ezen a hétvégén a körülmények és az aszfalt teljesen más a korábbi helyszínekhez képest. Bahreinben és Imolában nagyon tapadt a pálya, míg itt, Portimaóban elég csúszós volt, és a szél is folyt.”

„Szeretem azt a kihívást, hogy meg kell találni a tapadást ott, ahol nincs! Tavaly nagyon élveztem az itteni versenyzést!”

„Teljes mértékben a szombatra fókuszálunk. Láttuk Imolában is, hogy pénteken félrevezető lehet az, ha összehasonlítjuk az egykörös tempónkat a többiekével, szóval óvatosan állunk ehhez.”

Sainz azt mondja, a gumik megértésére nagy hangsúlyt kell fektetniük

„Azt gondolom, a kulcs ezen a hétvégén az lesz, hogy megértsük a gumikat, mivel hasonló köridőket futottunk a lágy- és közepes keverékű abroncsokkal. Ki kell aknáznunk az autó viselkedését a különféle gumikeverékekkel, meg kell értenünk azt, hogy hogyan kell felmelegíteni az abroncsokat, és aztán a megfelelő időben kell próbálkoznunk a gyorskörünkkel. Várom már a szombatot. Hajrá!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!