Sainz a gumik miatt nem támadhatta sokáig Leclerc-t - F1VILÁG.HU

Sainz a gumik miatt nem támadhatta sokáig Leclerc-t

A spielbergi sprintverseny száz kilométere során csapattársával és a győztes Max Verstappennel is csatázott Carlos Sainz, aki végül rajtpozíciójában, a harmadik helyen zárta a vasárnapi futam rajtrácsáról döntő eseményt.
Ferrari, Carlos Sainz, Charles Leclerc

Sainz jobban startolt csapattársánál a sprintfutamon, így ő indíthatott támadást Verstappen ellen. Nem sikerült azonban átvennie a vezetést, ezt követően pedig a Ferrariknak már nem is volt esélyük a Red Bull nyomába érni, ami Sainz szerint intő jel lehet a csapat számára vasárnapra is.

„Jól rajtoltam, és volt is néhány csatám az elején. Először Max ellen a 3-as kanyarban, majd egy kicsit később Charles-lal szemben ugyanott” – utalt a 6. körben csapattársa ellen indított támadásra, amivel szintén nem tudott pozíciót nyerni. „Ez élvezetes volt, és ilyennek is kell lennie. Viszont ezzel egy kicsit túlmelegítettem a gumijaimat, így le kellett szakadnom Charles-ról, hogy visszahűtsem őket és eljussak a célig.”

„Mindenekelőtt javítanunk kell a tempónkon, mert [Verstappen] a verseny elején nagyon erősnek tűnt hozzánk képest, és később csak apró lépésekben tudtunk rá közeledni. Holnap már egy hosszabb verseny lesz különböző gumikeverékekkel, így több minden is történhet. A legfontosabb, hogy mindketten ott maradjunk a csatában, és közös erővel próbáljuk meg legyőzni Maxot.”

Az élmezőny a közepes keverékeket használta a kötelező kerékcsere nélküli sprintversenyen, de a lágyakat használók is komolyabb teljesítményvesztés nélkül eljutottak a célig.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!